樂視賣世界盃,ViuTV NowTV接手

123 回覆
129 Like 2 Dislike

俄羅斯世界盃決賽周於周五舉行分組抽籤儀式,而在抽籤儀式前夕,已購下世界盃決賽周香港播映權的香港樂視已與電訊盈科所屬的免費電視頻道Viu TV及收費電視nowTV達成協議,明年世界盃決賽周的64場賽事將在該兩個頻道直播。

香港樂視前年登陸香港除以癲價的31億元購入三季英超播映權,亦以不少於四億元買入明年俄羅斯世界盃決賽周,不過,近年樂視疑因財困,早前盛傳香港樂視將出售香港世盃決播映權。

消息指,香港樂視已將世盃決賽周賽事播映權出售給電訊盈科旗下免費頻道Viu TV及收費頻道now TV,以符合賽事必須將部份賽事安排在免費頻道播放的要求,Viu TV及now TV希望可趕及周五直播世盃決分組抽籤儀式,故將盡快公佈關消息。本報曾向now TV查詢是否已購世盃決播映,但對方回覆時未能證實有關消息屬實,只說沒有相關消息,故未能作出回應。
抵啦cctvb
免費要播幾多場?
三贏
Letv 套現
Nowtv 執平野(應該唔洗4億?)
免費賽事唔洗睇無線

希望賣埋NBA俾now
留名now現有客戶要加錢先有世界杯台睇
三贏
Letv 套現
Nowtv 執平野(應該唔洗4億?)
免費賽事唔洗睇無線

希望賣埋NBA俾now

"免費賽事唔洗睇無線"
唔使聽啲傻鳩藝員(除左袁文傑KK)唔識波亂咁UP

肯定要啦,一係就要你續約三年
無得睇叻哥
無得睇叻哥

無得聽keyman撚叻哥

肯定要啦,一係就要你續約三年

幾百買個安心,打開電視有得睇
無得睇叻哥

無得聽keyman撚叻哥

無得聽鐘仔
雖然要聽大鳩魚同猁榮基鳩up
但都好過睇無線
咪又得幾場免費🤭🤭

好似最少要16場
但都好過睇無線

呢兩個係樂視
但都好過睇無線

呢兩個係樂視

未有樂視前咪一樣喺now
到時睇俄佬台算數,香港播世界盃價錢貴,旁述又廢
想睇鍾仔同叻哥9up

唔知今次會唔會有荷蘭叻呢
幾時賣埋英超

唔知今次會唔會有荷蘭叻呢

2018 俄羅斯見.JPG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞