岩岩發現原來日本討論區5ch對香港印象都幾好

100 回覆
48 Like 20 Dislike
BB2C好用好多
BB2C好用好多

識自己roll up
點解日本人會覺得香港人著衫靚

我諗佢嘅意思係香港人鍾意着牌子野,驚俾人睇小

意思係光鮮既意思
唔係襯衫靚
以前去日本無而家咁普及但消費貴過既時代
香港人去旅行衣著都好隨意
隨意意思(整潔簡單,以前日本仔講香港人典型衣著可見)

唔似而家名牌上身
什至有d人帶幾套鞋去換
支那狗講野大聲就一定ga la
不過有D日狗講野都好嘈大阪最嚴重又冇禮貌

香港人就一定係一大班親戚去日本就最嘈
好撚on9

幾條友係個討論區到講下野,咁岩講中讚香港

連登仔都可以高潮

屌你老母
幾個連登仔高潮都可以講成個連登仔高潮
以前香港人旅行衣著幾西化隨意

而家反而學中國著重表面
我靜係知日本人食完粵菜真係無人話唔好食
我靜係知日本人食完粵菜真係無人話唔好食

飲茶
我只會自己一個去日本,一有其他人就好撚煩
屌來香港果班日本人都好撚嘈wor
講野大大聲咁

真 特別係中年返工個D 成日好大聲討論

其實日本人出國玩講野都好撚大聲

班友解放,覺得外國唔係日本所以唔洗守日本既規範

咁港豬覺得日本人喺公共地方有教養係文化差異啊嗎,日本人黎到咪尊重番港豬個文化差異囉
唔識IT
即係邊個唔岩

我都唔撚知
屌來香港果班日本人都好撚嘈wor
講野大大聲咁

真 特別係中年返工個D 成日好大聲討論

其實日本人出國玩講野都好撚大聲

班友解放,覺得外國唔係日本所以唔洗守日本既規範

之前係地鐵站見過2個日本妹大聲講野好好聽
好撚on9

幾條友係個討論區到講下野,咁岩講中讚香港

連登仔都可以高潮

屌你老母
幾個連登仔高潮都可以講成個連登仔高潮

你都ON撚鳩

果幾個唔係連登仔啊?乜撚野成個連登仔

你講野有冇用腦,係咪生草架

唔識IT
即係邊個唔岩

你大個啲就明,好多野唔係句講邊個唔岩就得
BB2C好用好多

識自己roll up

又可以直接filter睇番下面有回自己既replies
呢點LIHKG都冇咁好用

我諗佢嘅意思係香港人鍾意着牌子野,驚俾人睇小

人地成句踩緊香港人添啦

嘈生曬又著靚衫既就係香港人

Uniqlo毒撚衫
見識過日本廢老一句都唔講就推開人同打尖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞