降魔的大結局(23)

1001 回覆
31 Like 13 Dislike
要數蕭定一旗下的藝人,其實很多位今年都有幫無線工作,好像胡杏兒懷著孕飛到澳洲拍攝《胡說八道真情假期》;周柏豪、連詩雅、何浩文拍《使徒行者2》;鄭欣宜、BabyJohn拍《老表,畢業喇!》,趙永洪的《踩過界》和《降魔的》等,官司都開展了一年,一直都相安無事,無故因為這樣而玩封殺,實在令人摸不著頭腦。
唔撚係掛
Marco
屌趙永洪封咗 ?唔好呀
自己覺得咁樣安排我會最心服口服
不過tvb冇可能比咁多奬降魔的啦 實分晒比糖心

最佳劇集:降魔的
最佳男主角:降魔的 馬國明
最佳女主角:是旦 不懂撒嬌的宣萱都幾好
最受歡迎電視男角色:踩過界 王浩信
最受歡迎電視女角色:Ali
最佳男配角:同盟 陳山聰 / 張繼聰(不過封咗)
最佳女配角 : 同盟 姚子羚
飛躍進步男藝員:降魔的 趙永洪 (張掁朗都做得幾好不過佢遲啲大把機會啦)
飛躍進步女藝員:降魔的 劉佩玥
最受歡迎劇集搭檔:是撚旦 如果可以揀超時空嗰三兄弟都唔錯
最受歡迎劇集歌曲:胡鴻均

仲有好多都做得好 好似Bobby咁 但呢啲年紀都上咗神枱就無需要靠獎項鼓勵啦

至於tvb想捧脆如嘅 佢最多值攞個飛躍 要就要
唔要嫌cheap嘅就算 想攞視后發夢啦

最受歡迎劇集搭檔,感覺似當年Eu,
俾馬明同廢石就當俾左
石精靈著衫個STYLE我幾鍾意
有冇人知通常咩牌子

Dior homme
Vetement
Valentino
Gucci

咁貴?
佢話抄韓星咋喎

你以為韓星着cheap野?

我以為係泡國牌子貴極有限

小馬係咪 bossini
石敢當係咪唔會再現身喇
最多我唔話你廢石啦
https://www.youtube.com/watch?v=3_Ds8z1V1Ls

唱遙不可及ok?

點解又變番方面既

前排佢ig同fans影個張都係方面
所以真係唔知佢係咪孝子
要數蕭定一旗下的藝人,其實很多位今年都有幫無線工作,好像胡杏兒懷著孕飛到澳洲拍攝《胡說八道真情假期》;周柏豪、連詩雅、何浩文拍《使徒行者2》;鄭欣宜、BabyJohn拍《老表,畢業喇!》,趙永洪的《踩過界》和《降魔的》等,官司都開展了一年,一直都相安無事,無故因為這樣而玩封殺,實在令人摸不著頭腦。
唔撚係掛
Marco

原來趙永洪係燒山旗下
今晚9.30播?
1)依套野係近年cctvb少有寫得算好既劇本 
首先角色唔多但演員大多係好戲之人(最少無做極都係死魚眼既趣魚,聽把聲都已經想去跳海既光頭痴肥佬,三無(無樣、無演技、無身材)10A講姐先)
配角戲份比其他cctvb作品為多 而且性格分明又入腦(些粉=雞蟲 熊貓=努力搵錢好老公 晶晶=如家中老母一樣咁煩 廢石=一味沖涼既廢青版精靈 有為=IQ博士) 唔似得同盟咁寫出黎無背景,只為某人做死士
當然劇中有D位係唔合理(如送信俾展明d種子咁大粒都過到關,啤啤缺氧斷氣唔即時急救〈啤啤咁正最少KISS番鑊先正常〉等) 但套野有種吸引力令你想去追
1999唔好意思

2)「但原來初時TVB沒想過將《降》劇放在台慶期間播放,她說:「呢套劇係低成本、低卡士、低budget、低清、低CG,所有嘢都係低去做,我諗老闆俾我嘅指示係…..叫我做一個實驗多過一個台慶劇,TVB真係少試呢一類嘅題材,咁杜之克先生覺得可以一試喎,咁就叫我試啦,呢套亦係我第一套做編審,可能佢覺得揾一個冇包袱嘅人做好啲,所以大家會見到套劇嘅實驗性質好強,得到大家認同真係好意外,《降魔的》其實係白老鼠嚟。」
https://www.hk01.com/article/135343

主因應該係套劇成本低, 先有較高自主度
班膠層肯放手
信人啲橋
唔使話要用套劇去捧邊個,加唔知邊個戲份
顧住唔知邊班觀眾既口味
而係真係言之有物

轉自高登,我覺得講得好岩
本身11月頒獎 而家改左1月 就係等埋溏心擺
今晚9.30播?

我都想知 八點半定九點半?

9點半
8點半做雜警奇兵
https://www.youtube.com/watch?v=3_Ds8z1V1Ls

唱遙不可及ok?

點解又變番方面既

前排佢ig同fans影個張都係方面
所以真係唔知佢係咪孝子

以前係咪化妝問題睇落尖左?
1)依套野係近年cctvb少有寫得算好既劇本 
首先角色唔多但演員大多係好戲之人(最少無做極都係死魚眼既趣魚,聽把聲都已經想去跳海既光頭痴肥佬,三無(無樣、無演技、無身材)10A講姐先)
配角戲份比其他cctvb作品為多 而且性格分明又入腦(些粉=雞蟲 熊貓=努力搵錢好老公 晶晶=如家中老母一樣咁煩 廢石=一味沖涼既廢青版精靈 有為=IQ博士) 唔似得同盟咁寫出黎無背景,只為某人做死士
當然劇中有D位係唔合理(如送信俾展明d種子咁大粒都過到關,啤啤缺氧斷氣唔即時急救〈啤啤咁正最少KISS番鑊先正常〉等) 但套野有種吸引力令你想去追
1999唔好意思

2)「但原來初時TVB沒想過將《降》劇放在台慶期間播放,她說:「呢套劇係低成本、低卡士、低budget、低清、低CG,所有嘢都係低去做,我諗老闆俾我嘅指示係…..叫我做一個實驗多過一個台慶劇,TVB真係少試呢一類嘅題材,咁杜之克先生覺得可以一試喎,咁就叫我試啦,呢套亦係我第一套做編審,可能佢覺得揾一個冇包袱嘅人做好啲,所以大家會見到套劇嘅實驗性質好強,得到大家認同真係好意外,《降魔的》其實係白老鼠嚟。」
https://www.hk01.com/article/135343

主因應該係套劇成本低, 先有較高自主度
班膠層肯放手
信人啲橋
唔使話要用套劇去捧邊個,加唔知邊個戲份
顧住唔知邊班觀眾既口味
而係真係言之有物

轉自高登,我覺得講得好岩

刀下留人咁款
今晚一個鐘定兩個鐘?
今晚一個鐘定兩個鐘?

一個鐘
今晚一個鐘定兩個鐘?

一個鐘

咁小 點做得⼁乛⼀⼀⼀⼁乛⼂
今晚一個鐘定兩個鐘?

一個鐘

咁小 點做得曬

屌溏心咁垃圾

屌溏心咁垃圾

罷睇

屌溏心咁垃圾

佢頒俾溏心擺明話俾人知佢做馬啦
番外篇係幾多播?有幾多集?

屌溏心咁垃圾

佢頒俾溏心擺明話俾人知佢做馬啦

屌溏心死去下年啦
又搞鳩馬明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞