林雪《真.三國無雙》霸氣董卓造型曝光

140 回覆
327 Like 7 Dislike
電影《真.三國無雙》角色及演員陸續曝光,繼呂良偉飾演的袁紹、古天樂飾演的呂布之後,今次終於到董卓,原來由林雪飾演。單憑想像,相信不少人都覺得合適吧?再看相片,感覺真的頗為神似。

既然冠上《真.三國無雙》之名,大家覺得林雪這個造型,跟遊戲中的相似嗎?現時該系列已出到第 8 集,但根據現時看到的相片,似乎跟第 7 集較為相像。其實林雪並非第一次飾演董卓,去年韓國製手遊《超時空三國志》,便找了他做代言人,造型走搞笑路線。至於今次電影《真.三國無雙》,不論外觀還是表情,都霸氣得多。

網民看到林雪的董卓造型,不少人都大讚,留言包括:「以前日日話雪雪根本就是董卓現代版,如今終於實現,絕對支持」、「真係好似啊」等,更有人模仿林雪風格:「_你個老味hi!呂布你個_街仔,枉我對你咁hi好,收hi埋你做契仔,你明知貂蟬係我"頭騾"(條女),即係你契娘,你竟然夠膽背住我_佢,你即係落hi我面啫!」

Source:天一電影製作
https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/1954370#&gid=1&pid=4
曹操你即係唔閪比面我啫
自從上次本王屌完隻驢仔閪之後,好閪耐無掂貂蟬啦
攪笑版董卓

成個包青天咁
搵埋假阿雪扮貂嬋啦

成個包青天咁

我都想講
騎死隻馬
自從上次本王屌完隻驢仔閪之後,好閪耐無掂貂蟬啦

見過最親切既董卓 連隻馬個樣都善良d
好似
d戲服都幾柒下
我勝啦
隻馬個樣好慈祥
真係好似.....
呂布你個閪仔成閪日掛住溝女唔睇住我,唔帶你返江門!
又幾似董卓喎
有冇袁紹 同 呂布張相
隻馬個樣好慈祥

好安祥
曹操你即係唔閪比面我啫

有聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞