降魔的 (14)

1001 回覆
22 Like 13 Dislike
今次Live除了講點解跳舞甩beat之外,都有同粉絲一齊討論下劇集《降魔的》嘅劇情,仲話劇集今個星期已經進入結局篇,另外主持人亦提到原本以為《降魔的》係一套純賣搞笑膠劇,點知原來係非膠劇,引來有好多各大討論區嘅網友都十分支持馬明會奪視帝,馬明之後都有回應,「首先各大討論區咁撐我地《降魔的》,我覺得一個戲最好係笑中有淚,唔係話唔好笑,但笑完無乜嘢,觀眾共鳴會細啲。但如果笑完可以有種message帶到俾觀眾,我相信會更加可以係觀眾心中留下一個印象。」

佢表示咁多觀眾鍾意《降魔的》已經係一個獎,「我比較簡單啲。如果浩信拎我都好開心,因為佢都係好好朋友,展鵬阿蕭拎都會好開心,我最希望《降魔的》可以拎到最佳劇集!」而近期忙於係上海拍緊電影嘅馬明仲預告埋明年嘅動向,「《宮心計》預計會係出年3-4月會播,但其實我出年年頭就會返TVB拍劇,雖然咩劇就未定唔可以講住。」
呢個劇情竟然會係tbb諗到

編劇其實係咪之前果個公開收集員工劇本?

https://www.facebook.com/mytvsuper/videos/989223454548977/
好似唔關事,最尾篇既唔係原創人
警司既作用係咪已經完

之後會帶隊同馬明一齊降魔

正?感覺幾正
展明點解一時有魔,一時冇?
星期五係的士果個係魔黎,但今日果個冇?

佢未有種子,唔通Bug ?

你有幾耐冇睇
啱啱廢石先解釋完

邊度有?
展明點解一時有魔,一時冇?
星期五係的士果個係魔黎,但今日果個冇?

佢未有種子,唔通Bug ?

你有幾耐冇睇
啱啱廢石先解釋完

邊度有?

同馬季係房果陣咪解釋左, 同念有關

撞到大夫覺內疚就無左聯繫, 想殺馬季惡念起又聯繫返

其實睇戲時留心d等廣告時先討論仲好啦
咁得閒睇長文咩
一係highlight重點
一係淨貼重點啦
我岩岩重睇返尋日,其實芷若一醒返聽到馬季講天眼果時啲反應已經睇得出佢係唔記得晒離魂啲野了
https://youtu.be/W-uipMB-WX4
Dllm, bonnie沉左船黑警
真實應該都做左性奴
成套降魔的都係講精神健康
由馬明被選中做降魔俠就係小時候嘅遺憾
係咪神鬼唔入得中國所以要政治正確呀?
一諗到其實成班都有幻覺就中二唔到
唔似以前我和殭屍有個約會果種痛快感覺...

差咁啲嘢....
大結局係星期五定六播 ?
如果係星期六就唔約人出街喇

星期日930呀 師兄
馬明最後tvb了
不見不散

星期日930呀 師兄
馬明最後tvb了
不見不散

星期日930呀 師兄
馬明最後tvb了
不見不散

馬明唔係話佢出年會返tvb拍劇咩
馬明既tvb劇剩返一套宮心計2

馬撚做男一
馬明要做男二

btw
李隆基(馬浚偉飾)
李旦(李龍基飾)

點解唔比李龍基做李隆基

星期日930呀 師兄
馬明最後tvb了
不見不散

下,馬明會走? 去大陸拍?

星期日930呀 師兄
馬明最後tvb了
不見不散

下,馬明會走? 去大陸拍?

2017最後呀
佢真係大陸拍緊
成套降魔的都係講精神健康
由馬明被選中做降魔俠就係小時候嘅遺憾
係咪神鬼唔入得中國所以要政治正確呀?
一諗到其實成班都有幻覺就中二唔到
唔似以前我和殭屍有個約會果種痛快感覺...

差咁啲嘢....

會唔會廢石其實同隻魔都係同類?
就開波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞