Qualcomm 撇清關係!OnePlus 後門事件越爆越大鑊

115 回覆
63 Like 4 Dislike
「卡斐帕西飛」就係oneplus係連登既其中一個打手:

OnePlus 集中討論區 LIHKG (8)

http://lihkg.com/thread/352402/page/37

又係你

打手「卡斐帕西飛」唔撚敢入黎。

笑鳩死我

推呢個post可能會俾人減人工

就算有出POST 有人工收, GOOGLE 第一個比左錢我先啦, 幾時輪到OP
開個集中PO 代表打手, 咁你唔問下樓主開NOKIA PO 收左幾錢

OnePlus撚會比錢人做打手.
OnePlus連香港local tech media都唔放在眼內啦.

oppo會呢

Oppo? 算啦. 佢地轉投印度市場
我識果個「主管」都過左去長駐

你幾時見oppo 主打香港市場? 同集團步步高就有, 人地寧願打台灣市場都唔理香港啦

http://lihkg.com/thread/352402/page/37

又係你

笑鳩死我

就算有出POST 有人工收, GOOGLE 第一個比左錢我先啦, 幾時輪到OP
開個集中PO 代表打手, 咁你唔問下樓主開NOKIA PO 收左幾錢

OnePlus連香港local tech media都唔放在眼內啦.

oppo會呢

你幾時見oppo 主打香港市場? 同集團步步高就有, 人地寧願打台灣市場都唔理香港啦

拿.
Find 5 , Find 7 , N1 , R819 都有架.

又係你

笑鳩死我

又想轉移視線屈我係打手
我用開nokia,就等於屌其他機係為咗撐nokia? 呢個邏輯,真係得支那打手先諗到
反而我多數都係叫人買u11嘅,咁我係唔係又係htc打手
支那豬真係特別低質,撐都撐到成祿撚咁

用開nokia,就等於屌其他機係為咗撐nokia? 呢個邏輯係你自己諗炸喎

咁你提nokia做乜?關oppoplus呢單嘢咩事?
仲有,人哋話你支那人係打手唔係單單因為你開集中post,而係你哋以前唔戴頭盔咁吹到oppoplus好似好open唔會有後門呢啲言論,人哋係記撚住嘅
而家oppoplus出事嘅時候就梗係想睇你哋點樣出嚟消毒,點樣做棟篤笑啦

我係消毒就唔係開post op有後門既新聞啦

又係你

笑鳩死我

oppo會呢

拿.
Find 5 , Find 7 , N1 , R819 都有架.

當年麻.. 依家呢

又係你

笑鳩死我

oppo會呢

拿.

當年麻.. 依家呢

就係Carl 將成條Int'l Marketing Team 捉晒去OnePlus.
連登仔:個rom開源連鬼佬都搵唔到有問題bla bla bla

連登仔:個rom開源連鬼佬都搵唔到有問題bla bla bla

洋腸

好乾淨
中國地獄鬼國嘅電話送都唔撚用!

重要畀錢買,傻撚夠未!
lenovo moto 有冇?
sorry 一向用開美國機 親生仔

笑鳩死我

oppo會呢

唔喺佢唔理香港市場!

喺香港市場唔理佢!

https://twitter.com/_TugaPower_/status/930786435053047808?s=17

Yeah. I think Mr Eliot is on a rampage. I don't see any problems with this because it helps to give necessary logs when needed

Its nothing unintentional. They use it when they want users to report bugs, so they could provide necessary logs... I dont see why this is something bad?

So are you doing fear mongering now? This thread is stupid and you sound like you want attention rather than call people's attention to actual vulnerabilities.

Gosh dammit you and bs claims, many other phones and operating systems have logging capabilities too it's a capability! Even windows has an event viewer and things are logged.... Omg windows is saving logs 😱😱 shutdown windows? 🤔🙄😒 idiot

係咪唔識英文?自己用開one plus都驚有事,但係唔係一條友爆啲野出黎就要信 要自己research下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞