箍牙箍到甩左10鳩幾隻牙

49 回覆
17 Like 1 Dislike
箍牙族小心!菲律賓女箍牙甩晒成棚牙

11月14日(二) 15:29

醫生提醒愛美女士,箍牙有可能整板牙隨著牙套全部脫落。

泰國Facebook專頁「หมอแล็บแพนด้า」(熊貓實驗室醫生)昨日(13日)轉發一組菲律賓牙醫Eduardo O. Ricio的照片,照片中一名菲律賓女子宜因貪靚箍牙,最終導致甩晒成棚牙,他提醒貪靚人士,除非必要,否則胡亂整牙可能產生災難性後果! 

從照片所見,該女子正在使用傳統牙箍進行牙齒矯正手術。惟至少17隻牙突然連同牙根整棚脫落,該醫生提醒愛美女士,箍牙有可能整板牙隨著牙套全部脫落。 

隨後有牙醫留言說明,照片中的情況並非聳人聽聞,若果牙醫箍牙時調整牙箍力度過大,有可能導致骨骼碎裂,以致牙齒鬆動,令牙齒會因供血不足而死,甚至脫落,猶如照片中的情況一樣。帖子發布後在網上引發強烈關注,不足一日分享次數就超過2.3萬次。

http://hk.on.cc/fbia/bkn/cnt/fbia/20171114/mobile/fbia-20171114152953043-1114_31011_001.html

圖自己入link睇 講明真係好嘔心 慎入
睇撚到張圖起晒雞皮
箍到骨折
有無賠返啲假牙俾佢
有無賠返啲假牙俾佢

我都想知
張圖成排西瓜咁樣

超撚嘔心
哨牙仔表示我唔敢睇

我睇完真係唔敢諗箍牙 好撚痴線
哨牙仔表示我唔敢睇

牙醫好明顯亂來,哨牙要用 X-ray睇過用箍牙得唔得,唔得就要'嬌'形手術
真係好撚似一排切好左既西瓜
以後唔洗驚整痛啲肥鬼佬
佢本身d牙望落都唔係好健身
佢本身d牙望落都唔係好健康
哨牙仔表示我唔敢睇

牙醫好明顯亂來,哨牙要用 X-ray睇過用箍牙得唔得,唔得就要'嬌'形手術

咪影左張全口opg囉
笑撚死
笑撚死

佢甩出黎果下真係唔知咩心情
上下甩曬
唔知會唔會同佢種返牙
屌你老母 睇完腳都軟埋
佢本身d牙望落都唔係好健康

啲牙肉都收縮又黑又黃 掂下都甩
唔敢睇圖
利申: 倒及
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞