[啲𡃁孭哂]虛報港珠澳混凝土壓力測試結果 廉署起訴19名前實驗室職員

26 回覆
3 Like 2 Dislike
人工低 工時長 仲要孭飛 陰鳩功
覆檢合要求當初仲有人會作數?你當人弱智丫?
幾時告埋個覆檢虛假文書?
pto 都要貪
點解唔係大粒野負責

做lab已經又低人工又長工時

上面cap幾多都唔會有份

出事仲要孭鑊

即日做既野做唔切 第2日先做 個日期寫返琴日 我估
條橋都睇嚟有啲危

即日做既野做唔切 第2日先做 個日期寫返琴日 我估

正解,根本就唔係貪,有條on 9改日期好心就揾過張form填過啦,點知用塗改液改左算
賤工一份 份工幾辛苦幾慘都係假
條橋都睇嚟有啲危

香港做假得黎都會有良心有底線 行中國起個段個時真係自求多福
班建築佬無事?
做lab , 好多老細都卒數....
我試過做 lab result 唔得, 我已經做左好多次.
個老細external 搵條友返來, 叫佢同我一齊做, compare 個數.
當時覺得冇乜野, 依家諗返起就覺得short short 地.

果陣已經覺得老細只係要數, 要搵人簽名. 痴孖根, 遲早出事.
做左一年冇做, 轉行
屌你老母 岩岩出黎社會就game over
條橋都睇嚟有啲危

香港做假得黎都會有良心有底線 行中國起個段個時真係自求多福

以為啦
香港係做假得嚟你知
報完可能會執少少
中國就算啦
冧咗都唔知
咁樣做數對下層員工根本無著數
咁樣做數對下層員工根本無著數

著數 = 唔炒你. 著數左架啦
22歲 條細路話閪到事咩!
錢又無份,監就有得坐,依d政府死一千次都唔夠!
審判時請盡情爆大鑊
做撚死你
上面就出公數同班pm、CEO飲飲食食r job做
下面就又鎖又拉又ot,一日做12個鐘
狗狗好可憐
做撚死你

香港做lab / 讀science 真係慘過乞衣....
乞衣都唔駛坐監

又有你道理喎
做撚死你

香港做lab / 讀science 真係慘過乞衣....
乞衣都唔駛坐監

全行都係咁
當全港都返緊5日工時候

地盤班工程撚要返6日,10碼。想要準時收工、星期六放假咪唯有簽哂堆文件收工蛇王偷半日假
唔通真係落石屎落到星期六夜晚10點,監住班lab友做磚咩

班lab友見到夜晚冇人mon住,咪6點求其做一堆磚當係7、8、9、10點做,早d走工,邊有人想夜晚ot返工

石屎廠見夜晚石屎冇人做磚,咪偷工減料 出事又唔洗坐監

如果依到有Icac有mon post,記得查下 9成地盤夜晚落石屎都出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞