騰訊帶左一段,黎緊既升市應該由匯豐帶領

54 回覆
2 Like 11 Dislike
之前大升由騰訊帶動,而家算非常高位,就算唔跌,橫行既機會比較大。因為佢市值但太大,再靠佢推高恆指好難。而家恆指成份股將佢比重由11減到10%,

而匯豐比重由9.68升上10%,睇黎政府對佢都好有信心,匯豐同騰訊佔恆生指數成份股好大比例,是但一隻唔升都好難帶起大市。

匯豐第三季業績強勁,快速咁復甦,但因為之前太多人驚左匯豐未爆升,所以無咩人敢買,黎緊應該靠佢帶恆指。同埋佢有5厘息,防守性都好。

諗緊換唔換馬,唔知大家點睇
all in qq
All in 992
見政府突然加匯豐成份股比重,咁政府一定知道公司一d野先會咁決定。

而家又話中國放寛外資銀行限制,匯豐都有係中國立根,咁咪大把生意做
匯豐回購左幾個月,係咁妹下妹下

等佢回購 升穿$79 先值唔值得買

佢一路橫行緊,好淡爭持,始終佢沉左咁多年,好多人都重觀望,等佢重大利好消息。

匯豐現價都不斷回購股份,政府又推高佢恆指成份股比例,證明佢係有料黎緊。

岩岩公佈左第三季業績非常好,大賺448%
短期多小升跌唔敢講,不過佢又有5厘息,佢都唔會減派息,有防守性,風險有限。

我打算星期一都換馬

佢一路橫行緊,好淡爭持,始終佢沉左咁多年,好多人都重觀望,等佢重大利好消息。

匯豐現價都不斷回購股份,政府又推高佢恆指成份股比例,證明佢係有料黎緊。

岩岩公佈左第三季業績非常好,大賺448%
短期多小升跌唔敢講,不過佢又有5厘息,佢都唔會減派息,有防守性,風險有限。

我打算星期一都換馬

重有佢佔恆指成份股比重咁重,又未開始爆,黎緊拉升帶住個市好大機會都係佢。

而QQ已經帶左一大段,而家都似想回同散貨格。成3萬億市值,要幾多錢先拉到1%?
我想問政府邊個部門負責調整恆指成份股?

成日都偷偷地講啲高官唔開記者會

無出來講我地小市民點知呀
搞到我次次都miss左發達機會
Hsi = 政府邊個部門?
邊忽強勁?
病貓
見佢講幾次政府真係膠都廢是俾

話唔定係中央政府
到英國正式脫歐又跳獲金啦

預計之內跳條毛咩
騰訊已經到左極限,係時候到我匯豐發揮啦

預計之內跳條毛咩

所有人都未肯定會發生咩事喎
trade deal未傾掂喎 英國銀行未來係歐洲係咩角色都未知喎

巴打你係所方神聖已經知道?
有新嘅潮文啦 正皮
有冇諗過係因為近日恆指同700個走勢太貼
唔想俾人垢病所以故意降低佢代表性

過 10% 咪減持囉,垢咩病
政府既錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞