點解咁多仆街連whatsapp都要用英文?

126 回覆
65 Like 272 Dislike
鬼佬text都錯grammar架啦
I don’t know what 7 u say
No voice recording is better than texting in English
Email你話要formal所以用英文我算啦,但whatsapp都要打晒雞腸仲要錯grammer錯到離撚晒譜係咩意思?英文差就好心用返中文啦

唔怪之得樓主用中文,連grammar 都唔識串
btw不要說 WhatsApp,試著說 噏什麼
Molamola
你試下一打:

感謝你的禮物

打完成個人震左下
講起打英文 有無巴絲知道點解ig啲女打親心事就會用英文有時仲要一句中一句英
用英文打係咪會真心啲
Diu no Chinese
My power powerful
Ko u u son bitch
whats your mother, app your father
yo
唔用開驚唔記得
講起打英文 有無巴絲知道點解ig啲女打親心事就會用英文有時仲要一句中一句英
用英文打係咪會真心啲

用唔同語言會有唔同嘅思考模式
不過成日見人一睇就知係諗完中文先譯去英文懶係嘢咁
Grammer
i diu le lo mo chow hi

u want do what seven??

if you want 1on1 ,u come

i fight,u,u know??

my power powerful

KO you,you sun of bitch
eat what 7 ar
molamola
lz on99 sp la dllm
Sorli lo
I just com black form english ar
Cao ni ma b
sorry law, i dou type chinese ga... kwan nei mug L yeah c sin?
噫!無中文耶?
吾欲侵汝母之陰

何七汝欲當乎?

欲隻身而戰則來

吾擊汝,汝可知?

吾力甚有力

必毀汝此巫之子
Sorry Lo I don’t know English

Btw I go to school by bus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞