疑抄錯上司牌 毅進仔停車場低跪道歉

353 回覆
2042 Like 25 Dislike
做紀律部隊又好,公務員又好,
最惡哽難頂嘅往往唔係街外人,係自己同事。
連登仔又炒車
做紀律部隊又好,公務員又好,
最惡哽難頂嘅往往唔係街外人,係自己同事。

is true
連登仔又炒車

明明係總警司嚟,咁都要屈人係一柴
睇下人地膊頭啦
輕鬆一炒
明顯激嬲老婆
個伙計幫佢拍片道歉

不過著制服搞私人野都係898
軍裝部 +1
睇下人地膊頭啦

你乜野呀
為$700 冇左份工 值得咩?
睇下人地膊頭啦

你乜野呀

識睇花未
又炒車
睇下人地膊頭啦

你乜野呀

識睇花未

請問巴打係咪有藍白色盲
成班傻仔跟車太貼
做咩咁幫班警犬呀?同品種咪認囉
成日驚撞車,都唔知有咩好驚,撞左又冇蝕底既
唔笑就真係蝕啦,緊係笑撚左先啦
成班傻仔跟車太貼

有無尊嚴

有尊嚴就唔會做差佬啦
觀塘警署出現「奇警」,一名駐守觀塘警署的軍裝警員,早前疑因超時及假期補水問題曾與管理層有議拗。後來他為求見指揮官回應,不時經常站在警署內的停車場空地,遙遙對著警區指揮官辦公室位置,站立不動,此舉引起同袍議論紛紛。近日該名警員將行動升級,不惜自製紙牌,寫上「SORRY SIR」字句,在停車場雙膝跪地舉起紙牌,似向指揮官辦公室「伸冤」,有同袍關注他的情況,特意上前了解,上述情景的相片卻被人拍下及放上網,引起市民議論紛紛。

不少網民都關注,身穿警服的執法人員跪地高舉「SORRY SIR」紙牌,背後正原因為何,市民亦關注他精神狀態是否適宜執勤,事件在警察內部亦引起廣泛討論。警署高層透露已獲悉事件,正向該警員了解其訴求。

據悉,該名涉事高級警員原本在將軍澳區值勤,早前質疑管理層放發給他的假期或超時補水金額不足,少了約700元,就就此問題就提出控訴,有上司查證後發現確可能給少了錢,遂欲私下出錢給因事主企圖平息風波。唯男高級警員性格極執著兼偏執,拒收這筆私下給予的補償,更一度要求投訴到底「討回公道」。

男事主後來調往觀塘警署繼續投訴,情緒偶有波動,後來在晉升沙展面試中又落弟,不滿情緒更深。至近日他抗議行動升級,在警署內跪地舉牌向指揮官「道歉」,有人覺得他此舉可能確是希望真誠道歉,但亦同袍覺得可能有抗爭的意味。

有警界消息聲稱,鑑於涉事高級警員情緒不穩,有警區高層早前已決定暫時不讓該高級警員佩槍,本報正向警察公共關係科查詢事件
張紙一睇就知臨急臨忙print 新細明體

屌!比d誠意,打落ipad度啦
原來係玩嘢
晉升沙展面試中又落弟

唔識做咪落弟囉
成班傻仔跟車太貼

柒左有人信真係抄牌
觀塘警署出現「奇警」,一名駐守觀塘警署的軍裝警員,早前疑因超時及假期補水問題曾與管理層有議拗。後來他為求見指揮官回應,不時經常站在警署內的停車場空地,遙遙對著警區指揮官辦公室位置,站立不動,此舉引起同袍議論紛紛。近日該名警員將行動升級,不惜自製紙牌,寫上「SORRY SIR」字句,在停車場雙膝跪地舉起紙牌,似向指揮官辦公室「伸冤」,有同袍關注他的情況,特意上前了解,上述情景的相片卻被人拍下及放上網,引起市民議論紛紛。

不少網民都關注,身穿警服的執法人員跪地高舉「SORRY SIR」紙牌,背後正原因為何,市民亦關注他精神狀態是否適宜執勤,事件在警察內部亦引起廣泛討論。警署高層透露已獲悉事件,正向該警員了解其訴求。

據悉,該名涉事高級警員原本在將軍澳區值勤,早前質疑管理層放發給他的假期或超時補水金額不足,少了約700元,就就此問題就提出控訴,有上司查證後發現確可能給少了錢,遂欲私下出錢給因事主企圖平息風波。唯男高級警員性格極執著兼偏執,拒收這筆私下給予的補償,更一度要求投訴到底「討回公道」。

男事主後來調往觀塘警署繼續投訴,情緒偶有波動,後來在晉升沙展面試中又落弟,不滿情緒更深。至近日他抗議行動升級,在警署內跪地舉牌向指揮官「道歉」,有人覺得他此舉可能確是希望真誠道歉,但亦同袍覺得可能有抗爭的意味。

有警界消息聲稱,鑑於涉事高級警員情緒不穩,有警區高層早前已決定暫時不讓該高級警員佩槍,本報正向警察公共關係科查詢事件

呢篇野佢地作左幾耐?
等睇知情人士爆料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞