經典日劇「戀愛世紀」首播20週年

146 回覆
39 Like 2 Dislike
《戀愛世紀》(ラブ ジェネレーション,Love Generation)是一部日本電視劇,1997年10月13日至12月22日於富士電視台播出,共11集,由木村拓哉及松隆子主演。平均收視為30.8%。2001年3月於台灣緯來日本台首播,之後陸續於JET日本台與TVBS歡樂台及八大戲劇台重播。2001年於香港無綫電視播出。

1997年10月13日,20年前既今日,日劇《戀愛世紀》首次播映
水晶蘋果,彩虹橋,乜嘢回憶都返哂來了!
大家仲記得嗎?

https://youtu.be/apnwy_U7-qY
我覺love gen好睇過 油牆假期
好sweet ,仲記得個蘋果
呢代啲90 00後細路 應該 唔會有,明咁純既愛情

一黎就開房?
依套好正呀
松隆子
不過松隆子有種煩膠gf feel

煩膠唔過木村個ex
死唔斷氣咁
睇過

戀愛世紀
悠長假期
夢想飛行Good Luck
果時富士電視台搬入台場後冇耐,享盡地利,
利用劇集將其包裝成「談心勝地」旅遊點

真心一問 有上一代嘅90 00後?

睇過

戀愛世紀
悠長假期

呢3套都好好睇

邊撚到純
一開波就開房扑嘢 後期又出軌咀ex
邊個叫我?
戀愛世紀
悠長假期
美麗人生
細細個就因為睇呢三套而認識木村
松隆子真係好靚
首Hear me cry又係經典
起個前奏個腦已經自動識loop
戀愛世紀
悠長假期
美麗人生
松隆子真係好靚

我比較想知睇慣重裝甲女星嘅00後仲會唔會覺得松隆子靚
睇過

戀愛世紀
悠長假期

呢3套都好好睇

悠長假期好睇好多

山口智子為木村彈琴果幕,簡直屈機。
20年啦
突然覺得自己好老
lv好睇過lg好多
lg拖
戀愛世紀
悠長假期
美麗人生
松隆子真係好靚

我比較想知睇慣重裝甲女星嘅00後仲會唔會覺得松隆子靚

我諗唔會
00後追韓星多
點為之靚嘅標準根本唔同
20年啦
突然覺得自己好老

x2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞