有邊個角色可以痴心過石內卜?

90 回覆
415 Like 4 Dislike
另外我發覺作者對卜卜好衰
書入內形容得佢好醜怪,又蒼白又黃面,油頭又矮又瘦;性格內向孤僻,同形容馬糞老豆時好大差别

但戲個個好撚型

戲入面有種壞人得嚟帶一點良心
護法咒係要諗住成世人最開心嘅記憶先用到
因為每個人最開心嘅記憶都唔同,每個人嘅護法形象因而都會唔一樣
石內卜同莉莉護法都一樣係隻母鹿,啫係佢地最開心嘅記憶都係一樣
因為每個人最開心嘅記憶都唔同,每個人嘅護法形象因而都會唔一樣
石內卜同莉莉護法都一樣係隻母鹿,啫係佢地最開心嘅記憶都係一樣

係咪真係關事家?
開心事同咩野動物係有直接關係家?

係咪真係關事家?

哈利諗住佢老母係雄鹿
大家都係鹿
有關掛
點解無石內卜外傳
老彿就有
只有連登仔先會同情呢種角色
因為佢哋都係呢種人

連登仔只會話屌莉莉係,係公廁

石內卜都屌lily 係麻種
骨子裡都係一樣
唔係Snape為咗埋堆屌鳩Lily 跟住lily先唔同佢做friend咩

小說唔係
係lily一直唔鍾意石內卜同食死人來往
仲不停叫其他人做麻種
直到石內卜唔小心鬧佢係麻種 先正式斷來往
痴漢痴心過石內卜
因為佢哋都係呢種人

佢哋只敢網上面咁講

最仆街係哈利老豆

石內卜根本無得爭
哈哈老豆:
血統:唔知幾多代魔法血統,仲有埋代代相傳隱形斗篷
屋:有
父母:正常
家產:估計都有,仲養埋天狼星

仆街富二代,運動發達,朋友又多,得閒娛樂係玩9毒撚(石內卜)。

第一集就講左個金庫入邊堆到成座山咁高
always
石內卜完全唔抵幫, 不過哈利一家都係仆街冚家剷黎架啦
卜卜=上到大學o既公屋油頭毒能,讀engine,it

哈老豆=bba靚仔上莊住hall走堂去玩
石內卜完全唔抵幫, 不過哈利一家都係仆街冚家剷黎架啦

中肯
好似話拍第一集嗰時jk已經同左alan rickman講石內卜結局係點
好似話拍第一集嗰時jk已經同左alan rickman講石內卜結局係點

RIP Alan Rickman
其實馬份最後係咪變咗好人

malfoy真係好撚廢
自來也

係,果時連尾幾集既書都未出,
但其實你睇番,有d鏡頭係拍第一集果時應該拍定左,
例如Godric's Hollow個BB同屋入面Snape崩潰既鏡頭,
所以除左Alan Rickman,應該仲有拍攝果幾位都知結局

係咪真係關事家?

哈利諗住佢老母係雄鹿
大家都係鹿
有關掛

護法一樣=/=回憶一樣 莉莉個護法係冇得自己決定架喎。
最多話卜卜因為太愛莉莉,連護法都變埋莉莉既母鹿姐。

護法更反映性格同埋形象,唔係反映回憶。開心既回憶只係個力量令你用到護法咒。
因為佢哋都係呢種人

佢哋只敢網上面咁講

最仆街係哈利老豆

石內卜根本無得爭
哈哈老豆:
血統:唔知幾多代魔法血統,仲有埋代代相傳隱形斗篷
屋:有
父母:正常
家產:估計都有,仲養埋天狼星

仆街富二代,運動發達,朋友又多,得閒娛樂係玩9毒撚(石內卜)。

家產唔洗估估下 哈仔去銀行大把錢

係咪真係關事家?

哈利諗住佢老母係雄鹿
大家都係鹿
有關掛

護法更反映性格同埋形象,唔係反映回憶。開心既回憶只係個力量令你用到護法咒。

諗起衛斯理兄弟

係咪真係關事家?

哈利諗住佢老母係雄鹿
大家都係鹿
有關掛

諗起衛斯理兄弟

石內卜想比哈利老豆屌

係咪真係關事家?

哈利諗住佢老母係雄鹿
大家都係鹿
有關掛

諗起衛斯理兄弟

石內卜想比哈利老豆屌

母鹿:公鹿
哈利仔養成計劃
賀恩漢都痴心過佢喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞