公司網頁設計最值錢唔係UI ,而係 ...

128 回覆
11 Like 29 Dislike
話說公司之前用萬零蚊搵網頁設計公司整左個 WP 架設既網站,界面幾靚,但放左成年訪客都不過千人。

最近公司內部搵左個幾後生既Freelancer整左個又係WP既網,但係個價值格就貴成十幾倍,界面正正常常,但望落都幾舒服。

正當我以為公司俾人水左既時候,打開訪問數據一睇,哇!個幾星期已經吸左5K訪客,Google關鍵字有兩個排至同行第3,4位。

再貼個公司網落SEO計分器,有成85分以上。

連我自己都未必有信心做到咁好效果,真係估唔到高手在民間!
貼埋你個名出黎啦

懶係野咁
咩年代
貼埋你個名出黎啦

懶係野咁

做人就唔好咁on9 ,freelancer 個女仔真心勁,開名會俾人話打手。
落幾錢買位boost?
分分鐘又係印度啊孟加拉ip
好多公司忽略seo
其實有好多時啲客喺網頁 FB 見完你廣告
就會用依稀記憶search 返你 company or products
Seo 唔好少好多 leads
落幾錢買位boost?
分分鐘又係印度啊孟加拉ip

其實你 keyword 唔係啲 wedding lesbians 之類超 competitive keywords
做足基本嘢已經可以 boost 唔少
好多公司忽略seo
就會用依稀記憶search 返你 company or products

原來你就係嗰個freelancer!
好多公司忽略seo

原來你就係嗰個freelancer!

唔係我啦 我都想咁勁
所謂SEO基本野即係乜???
所謂SEO基本野即係乜???

最最最基本咪係網頁簡介度寫好多keyword等人係搜尋器search ed key words時會搵到你(網絡蜘蛛, 好似係)
但問題係, 唔同search engine都有唔同search 公式, SEO就係一連串方法去提升你係search engine入面ge排名, 以唔落廣告ge方式令到你個webpage係search engine入面排位高d, 通常到頭3頁已經叫好成功(以熱門keywords黎計)
search engine optimization....
知道e-commerce網站更新產品簡介愈頻密Google search ranking會愈高。有d公司會用軟件定期自動generate新description

好多技巧唔係做開做熟真係唔會識

話就話 position 高, 但個 Ctr 高得有啲離譜
係咪好 specific 嘅 branded keywords?
出面好多公司搵人整個網budget得果$5000幾

接左D人咪鳩整俾佢,

D deep少少既野真係俾多D錢先有

話就話 position 高, 但個 Ctr 高得有啲離譜
係咪好 specific 嘅 branded keywords?

有D係,公司網頁成千幾個 Items。
出面好多公司搵人整個網budget得果$5000幾

接左D人咪鳩整俾佢,

D deep少少既野真係俾多D錢先有

本身諗住十幾皮野整個咁既野出黎公司高層一定係益自己友,但睇完數據後真係收晒聲。
on9, 佢係白帽定黑帽都未知
on9, 佢係白帽定黑帽都未知

Ctr 好高
有冇睇啲 traffic 邊度嚟
呢條撚樣咪係日日係成人台開po宣傳佢個廢鳩av網個條柒頭囉 ios要開幾十次先熄到個廣告 緊係多click rate啦撚樣

成人嘢應該seo 好難因為好 competitive
一睇條友原來真係勁多av post

連仔有冇好似維基咁 nofollow?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞