設計界皇恩浩蕩嘅報價

1001 回覆
1502 Like 124 Dislike
話說小妹用緊一個接freelance嘅app,
事不宜遲,去圖

睇下啲要求,再睇下價錢,
HK$200設計一個logo商標
我屌你老母啦
出唔起錢唔好整 唔該
如果想留言話「唔岩價可以唔接」嗰啲人可以仆街死加你老母比狗屌完再屌

讀緊書同岩岩做設計工作嘅巴絲打,
我唔係話設計係好貴好高尚嘅野,
但每個人都係有個價,你覺得個價錢低都接受到我無評論,
但出價嗰啲人知唔知自己做緊乜?
你去mcdonald食野覺得唔健康咁你唔比少廿蚊?

請大家專重大家職業
外行人表示完全唔識價
正路應該幾錢?
Btw
香港做design 真係好慘
設計係賤業
咁應該幾多先正價?
外行人表示完全唔識價
正路應該幾錢?

就算唔知,咁可能會諗下個logo係你公司/工作代表,
幫你型像同人地第一印象咁緊要,
真係唔知覺得值幾多,
可能等人聽左你想嘅要求再等人開價還價,
絕對唔會一開波就講明「只比到$200」
當你未去過啲高級西餐食飯,係人都知唔值咁貴架啦,
但你唔會一入門就話「我入來只會比$200」
做製作既巴打表示 i know that feel
D 人用低價接 仲可以加埋航拍 真係多謝

Btw 我女友之前接logo 仲要係無人知既牌子都四位數字添

要加番條款要改就加錢咁
我想接,求link

唔好做爛巿
你再日到日後對自己都唔會有好處
老實講唔知design咩價位
只係知落街食個飯都要50$ 你設計個icon 比自己公司 代表自己公司都只係值200蚊
間公司應該都係垃圾黎
有機會個app食左一層中介費,原本應該冇咁低
影相都係
先唔好講有班仆街頂爛市
夠膽出咁撚低人工請人真係on撚9
求其整lo
有機會個app食左一層中介費,原本應該冇咁低

比夠你食左800蚊好唔好
1000都好撚賤價啦
唔係話咩

睇左咁多個回覆仲未有一個做design 嘅人開個個價黎睇
咁樓主可唔可以講下你想幾錢啫?

外行人唔知價
唔係話咩

睇左咁多個回覆仲未有一個做design 嘅人開個個價黎睇

我開

$10000
包兩轉draft+一個final
咁你覺得自己收得起幾多錢?
呢個客真係垃圾
Logo 咁簡單既野都唔自己做
仲要比200蚊人地賺
你睇google 都係就咁打自己個名再轉彩色就搞掂啦
根本就唔洗請designer 做
其實好多人問幾錢,無非都係想屌返我收唔起錢乜乜乜
唔知你用咩做,電腦定手畫,用來做咩,
全部都會有價錢
要咁講其實簡單嘅logo收二三千蚊都好正常,
都係嗰句,你比咩條件人地收你咩錢
乜鳩都覺得有定價嘅人,
設計唔係買餸買貨,
係按要求來做,千令蚊入門,
你唔走入去啲西裝鋪問人地「你值幾錢」?
打字就叻
其實mcdonalds個logo設計值唔直廿蚊
咁應該幾多先正價?

垃垃圾圾都2K啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞