壹號頭條AKB毒男應援

79 回覆
11 Like 42 Dislike

http://tvb4life.pixnet.net/blog/post/193330143-%E5%A3%B9%E8%99%9F%E9%A0%AD%E6%A2%9D-akb%E6%AF%92%E7%94%B7%E6%87%89%E6%8F%B4%E3%80%80%E7%9C%9F%E6%99%AE%E9%81%B8%EF%BC%81

超人擺地攤
有錢的去看演唱會,這些機會不屬於無錢的 Jack,他唯有窩在家中,上網睇女神,再出街擺地攤出售自己的 AKB48藏品,八元一張相,幫補自己,也慰撫其他無錢買門票的毒男。

有人上前訪問,他自我介紹說︰「嗯,我叫 Jack,今年十九歲, DSE得幾分,升唔到大學,未搵到工,咪响度擺檔,三個月來,有三百蚊生意,你唔好影我得唔得呀!」
駐足觀看的途人不多,停下來的都是懷着奇異眼光,觀看着這名面具少年。
擺地攤時, Jack總是戴着面具,他解釋說︰「嗯,我鍾意幪面超人,戴咗面具之後,覺得自己是幪面超人,可以變身,嗯,有力量啲。」正在解釋之際,地攤上的照片被風吹走,他像貓一樣的靈活,弓身衝前抓緊就要被風吹走的相片。
「可以賣到八元張㗎嘛!」
每天擺檔六小時後,他便收拾物品,徒步走回位於石硤尾邨的公屋。
脫下面具後的 Jack,超人的氣場全然消失,油𣲷𣲷的短髮,配黑框眼鏡及滿面暗瘡,萬般溫柔輕撫眼前粉紅色水手服。「 AKB的電視劇好多都著水手服,水手服係御宅文化的其中一種。」
回到家中,客廳一旁放着碌架床,上層的空間就是 Jack的整個宇宙。他盤膝窩在床上,小心翼翼地取出 AKB48的相片,帶笑逐一觀賞。

Jack的碌架床上層是他的私人世界「島宇宙」,鋪滿 AKB48的性感可愛相片。

AKB48每年都會舉辦總選,由支持者票選出心目中的女神,參選少女都各出奇謀,積極拉票,選情激烈。

擺檔每月只有一百元收入,其餘時間靠阿媽給錢吊命。
Jack表示也曾試過出外打工,但加埋做不夠十天,便嫌辛苦放棄。他先抱怨在麥當勞工作危險,又怕被滾油濺到。「我負責炸薯條,成日入雪藏庫攞食材,疊住晒好難搵,而且雪庫好凍,我怕凍傷。」辭職後轉到便利店工作,他又有不滿,因為經常要查看雪櫃。「又要喺雪櫃不停補充飲品,有時啲飲品好難搵,雪櫃又凍,所以又唔做喇。」
再重申一遍,不要用我們的標準去挑剔毒男,他們活在與我們不同的心理世界。
追星追到要問老母攞錢咁on9
又整D垃圾廢文抹黑D毒撚
三個月來,有三百蚊生意,你唔好影我得唔得呀!

笑咗
看圖作故事
我都識啦
痴撚線
Jack情深款款地說︰「揀女友要似 AKB佢哋咁可愛,太高太矮太肥太瘦都唔得,似渡邊麻友就最好啦。不過我唔會對佢哋有性幻想,佢哋係神聖嘅,可以遠觀而不可褻玩。」
又整D垃圾廢文抹黑D毒撚

追星追到不務正業你覺得係抹黑?
穿窿襪
明知有人訪問就搵對冇穿既出黎啦
Jack情深款款地說︰「揀女友要似 AKB佢哋咁可愛,太高太矮太肥太瘦都唔得,似渡邊麻友就最好啦。不過我唔會對佢哋有性幻想,佢哋係神聖嘅,可以遠觀而不可褻玩。」

好心佢照下鏡
社會垃圾
又binc
兩年了 佢而家點 係咪轉左46
兩年了 佢而家點 係咪轉左46

應該轉左推西野七瀨
毒到頂佢地唔順
個記者d人物描寫好仆街
好唔尊重被訪者
個記者d人物描寫好仆街
好唔尊重被訪者

你會唔會尊重嚿垃圾
劇毒
個記者d人物描寫好仆街
好唔尊重被訪者

你會唔會尊重嚿垃圾

呢d師奶雜誌嘩眾取寵是常識吧
幾俊俏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞