覺唔覺得香港人縱壞咗小巴司機

264 回覆
3140 Like 11 Dislike
搭開一架專線小巴,啲司機惡到痴線
有一次,個司機係咁鬧個女仔唔俾錢,但明明人地俾咗,後來司機知自己柒咗唔出聲
之後個女仔講咗句:咁樣屈人都有,個司機就即刻停車話:再講我就唔揸車
竟然個個靜曬,無人出聲,個女仔都即刻收聲
而家呢班司機又好興聽到有落都唔舉手,你叫多次就屌,連基本既責任同態度都無埋,飛站唔記得落客仲要一句唔好意思都無
係條路到過小巴頭又要俾佢地屌
的士司機態度差都偶然有人屌吓,小巴司機真係俾埋錢都仲要驚咗佢
Agger
個女仔後尾點prove自己比左
個女仔後尾點prove自己比左

佢再拍八達通會拍唔到
咁撚惡 個女仔好慘
咁你係架車度?又唔出聲
我前日坐小巴
有落時講果地點然後唔該 然後佢前七八十米開門
我話你聽錯係再前d 之後個司機仲要屌我話咁唔好講唔該
然後我落車果時仲要用車門夾鳩我想開車
痴撚線
佢絕招係:再嘈我就唔開車
可以點拆?
廢中特徵:
鬧你嗰陣大大聲 發覺柒左唔出聲 到你屹返佢就發難
可以點拆?

唔落車 報警
可以點拆?

你咪咪撚開囉 成架車都睇到誰是誰非
可以點拆?

報警?
可以點拆?

報驚
有啲好好 好到會認得佢
可以點拆?

唔落車 報警

一報警就搞好耐,搵少好多
所以就會知驚

廢中特色係欺善怕惡,你唔怕佢
再加埋我地既知識佢好快收口
再食住上你叫佢道歉都唔難
可以點拆?

唔落車 報警

跟手其他人就會屌你阻住個地球轉 無視係小巴司機玩野 要鬥真係唯有鬥面皮厚 不過好多時香港人都息事寧人
問題係香港人大部分都自私 玩報警可能無人幫不特止 啲人仲一齊屌你唔好阻人開車 阻住佢地番工出街
我前日坐小巴
有落時講果地點然後唔該 然後佢前七八十米開門
我話你聽錯係再前d 之後個司機仲要屌我話咁唔好講唔該
然後我落車果時仲要用車門夾鳩我想開車
痴撚線

我都試過我係落車都夾鳩我想閂門 我一手撥開大大力撼佢棟門
專線都咁串?
專線應該係for班死廢老慢慢碌逗人工架喎
紅頂先至係自己生意
啱先坐小巴,個仆街廢老司機屌鳩個行動不便既婆婆落車落得慢,又話佢洗乜怕車,啲車唔會撞佢。痴撚線,馬路中間落都叫人唔好睇車,仲要夜媽媽,真係會睇唔到你囉。

後尾我老母睇唔過眼,屌鳩個司機。
113綠頂小巴白頭中年呀伯,係呀,係話緊你。
可以點拆?

報警?

報警+拍片放上網
鬼唔望啲中年小巴佬揸揸下車中風
問題係香港人大部分都自私 玩報警可能無人幫不特止 啲人仲一齊屌你唔好阻人開車 阻住佢地番工出街

不要再說了
鬼唔望啲中年小巴佬揸揸下車中風

應該係吉車揸揸下中風再炒埋一二邊
載住客就唔好啦,影響到啲乘客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞