[自殺之都]中秋前夕18小時內5人自殺身亡

173 回覆
259 Like 13 Dislike
只係冷冰冰既數字

阻礙社會進步咪你呢啲人。睇得人命太重

人命根本係社會之基礎,
人類文明道德要睇輕人命先叫進步,
你認真啲讀多啲書啦,
不過睇死你,呢啲偉論唔敢同身邊人講
只係冷冰冰既數字

人命根本係社會之基礎,
人類文明道德要睇輕人命先叫進步
你認真啲讀多啲書啦,
白殺率同上年差唔多,冇問題
政府仲唔係咁講
自殺率同上年差唔多,冇問題
政府仲唔係咁講
得罪講句
基層小一個唔小

on9 社會無基層點運作
其實每日自殺一個都算多

而家仲要每日自殺幾個
只係冷冰冰既數字

人命根本係社會之基礎,
你認真啲讀多啲書啦,

你覺得而加個社會點解停滯不前咗咁耐?
就係因為而加成個世界行西方大愛主意制度,大量應該用來奴役既人反而浪費資源去保護佢地。
愈讀得多書先愈睇到呢啲野,不如閣下再讀多啲書,識多啲人先。
精英主義派,唔怕同人講
未見過新移民跳樓
只係冷冰冰既數字

人命根本係社會之基礎,
你認真啲讀多啲書啦,

就係因為而加成個世界行西方大愛主意制度,大量應該用來奴役既人反而浪費資源去保護佢地。
精英主義派,唔怕同人講

咁第一個應該奴役你
中秋節,奈何橋開始多人
得罪講句
基層小一個唔小

on9 社會無基層點運作

lihkg 咁多雙失毒撚有父母幫手點會明
基層先正,聽話平價奴工
唔通叫班達官貴人仔女跟車送貨/做清潔咩
只係冷冰冰既數字

人命根本係社會之基礎,
你認真啲讀多啲書啦,

精英主義派,唔怕同人講

戇鳩人都死咗,咁個社會要黎做咩,
你又係人,佢又係人,點解人地賤啲
自我中心到
連登仔愈黎愈痴線了
無做好生涯規劃
只係冷冰冰既數字

人命根本係社會之基礎,
你認真啲讀多啲書啦,

你覺得而加個社會點解停滯不前咗咁耐
精英主義派,唔怕同人講

你活係邊個平衝時空
只係冷冰冰既數字

人命根本係社會之基礎,
你認真啲讀多啲書啦,

你覺得而加個社會點解停滯不前咗咁耐
精英主義派,唔怕同人講

你活係邊個平時空
八百幾萬人一日先死五個
死够150個先出post 啦
八百幾萬人一日先死五個

八百幾萬?
你未來黎架
對時事冇認識咪衝出黎柒啦好冇
八百幾萬人一日先死五個

夠=够?
八百幾萬人一日先死五個

八百幾萬?
你未來黎架
對時事冇認識咪衝出黎柒啦好冇

見到隻殘體字都唔洗同佢講咁撚多野啦巴打
嘥鳩氣
若蓮喪子就係故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞