馬會電話投注兼職急問!

34 回覆
4 Like 10 Dislike
四年前dse完咗諗住搵份兼職做,走去做馬會電話投注兼職,過咗trainning 亦簽咗約,之後有返過一日工,有個人帶着返咗六個鐘。之後就即刻入咗大學,發現其實好難就時間去做個份工,又要讀書,大學又有join u team,因為一上就上半日,真係好難就時間。
之後我無返過,但亦無真正辭職,諗住兼職冇乜所謂,由佢炒囉
但問題就嚟啦,記得第一日返工,咁會比員工證,但好唔好彩嗰日個張員工證有啲問題拍唔到卡,之後就有人收咗佢話下次返工整好就俾返我,但問題係我就冇再返過工,亦都冇攞過張証。之後果一兩年,馬會就係咁寄信俾我話我因為張証未交返比佢哋,要還100蚊,但張証根本係佢哋度 但我都不以為意,冇打返去解釋。
直至而家就嚟grad,遲d可能apply做紀律部隊,驚vetting查到會有影響,諗住打返去堂堂正正解釋返成件事,還有發現佢哋人事部個電話根本係電話錄音,駁黎駁去,根本搵唔到人 有冇巴打可以解答下我可以點做
直接上你返工個度搞啦
直接上去咪得
講到咁緊張仲慢慢聽錄音
直接上你返工個度搞啦

其實好奇怪,我上過去,門口個人問我咩事,咁我照直講啦,佢就問我咩名身分證號碼幾多號,要通知入邊有冇我嘅記錄先比我入去,之後佢話冇我依個員工喎從來都
咁無責任感 抵你死 打去辭職好難咩
依家搵著自己黎搞
直接上你返工個度搞啦

其實好奇怪,我上過去,門口個人問我咩事,咁我照直講啦,佢就問我咩名身分證號碼幾多號,要通知入邊有冇我嘅記錄先比我入去,之後佢話冇我依個員工喎從來都

你帶埋封信去咪得囉
拎埋封信上去囉
電話keep住打,send埋email
直接上你返工個度搞啦

炒左過一排就會取消記錄
D人走左要過半年定一年冷河先可以再in
爭錢未試過唔知會唔會一齊無埋
拎埋封信上去囉

其實佢哋上年開始已經無再寄信,同埋我所謂嘅信係糧單黎,每封都係0收入100 deduction
直接上你返工個度搞啦

炒左過一排就會取消記錄
D人走左要過半年定一年冷河先可以再in
爭錢未試過唔知會唔會一齊無埋

可能係,因為好似寄咗一年多兩年就無再寄過,我都搵左好耐先搵得返其中一封出嚟
拎埋封信上去囉

其實佢哋上年開始已經無再寄信,同埋我所謂嘅信係糧單黎,每封都係0收入100 deduction

照拎,係馬會寄比你既應該有職員編號
拎埋封信上去囉

照拎,係馬會寄比你既應該有職員編號

有呀,我過幾日試下搞
Vetting點會查埋幾年前既part time 仲要你讀緊書,唔報依份工都得啦
Vetting點會查埋幾年前既part time 仲要你讀緊書,唔報依份工都得啦

我都知其實好少事,應該無影響,甚至根本查唔到,但有咁好做咁好啦,我本身無案底,無卡數,萬一真係咁樣無得做好唔抵
拎封信嚟俾我 我幫你搞掂
拎封信嚟俾我 我幫你搞掂

係咪呀?
咩紀律部隊咁巴閉查到咁入

人境同消防,我都知未必會查到咁入,但我諗住考officer,會嚴格少少都唔出奇
咩紀律部隊咁巴閉查到咁入

黑警有機會嘅,但我覺得就算查到都冇乜嘢,學生時期嘅兼職 其他真係唔好查

其實係咪唔報都得?
唔做唔resign 抵死其實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞