浪客劍心 北海道篇

17 回覆
2 Like 1 Dislike

睇左第一話
有冇同好

好似冇人討論咁
之前京都編之後果編唔知乜鬼,講劍心比人整到失明果編,我睇動畫覺得真係同京都編差十幾皮,最後無睇晒已經 skip 左,希望北海道編會吸引啲
個故事係後續定前傳?

後續
個故事係後續定前傳?

後續

有新角色
志志雄啲舊𡃁

之前京都編之後果編唔知乜鬼,講劍心比人整到失明果編,我睇動畫覺得真係同京都編差十幾皮,最後無睇晒已經 skip 左,希望北海道編會吸引啲

動畫好多垃圾原創
但非原創動畫同漫畫差唔多
以動畫計
京都(前)>京都(後)>東京>>>原創=>星霜>>新京都=魔法戰爭
劍心漫畫先有人誅篇 其實都算好睇

大概係北海道篇嘅主要敵人(?)

人設未清楚,但哩班人個組合名真係有陣柒味...
連人設都回埋塘

molamola
連人設都回埋塘

molamola

唔可以用回塘既 作者始終都係上一代既人
連人設都回埋塘

molamola

唔關年代事

武裝鍊金係佢玩人設玩到最頂點
蝴蝶男 月球面 bravo隊長 食腦漿蘿莉
成套野除左上月球爛尾都未必知佢up 乜

但係d 角色睇一眼就記得 呢個係和月應有ge實力
條友有輪回眼
連人設都回埋塘

molamola

唔關年代事

武裝鍊金係佢玩人設玩到最頂點
蝴蝶男 月球面 bravo隊長 食腦漿蘿莉
成套野除左上月球爛尾都未必知佢up 乜

但係d 角色睇一眼就記得 呢個係和月應有ge實力

佢根本就想畫英雄漫
但係劍心紅左啲人唔想睇佢畫武士以外題材
我覺得武裝鍊金幾好睇
畫風好似回番連載尾段,唔錯
畫風好似回番連載尾段,唔錯

岩岩睇完,感動
我想問用志志雄把刀條友係乜水
外傳角色?定未講?
有冇link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞