APPLE自己搞死自己, 以支那MARKET主導以為好威

50 回覆
202 Like 14 Dislike
呢幾年佢以為係支那發展最大, 收入最多既地區之一, 樣樣野聽晒支那話, 仲乖過隻狗, 支那要你取消咩APP你就拿拿淋CANCEL左佢, 有咩內容吻感既就刪左佢, 係支那D支那人咁多年, 家下拎起部IPHONE跟本就同小米既無分別, 用既APP都係一柒樣, 要畀人監控既都係一柒樣, 但仲要用貴價去買個電子狗牌?

所以呢1,2年係支那既IPHONE消量都係一直下跌, 因為係支那用既只係電子狗牌, 唔會有咩特色, D人自然係買返支那機算鳩數啦, 返正只係用得微信支付寶, 其他功能都係用唔到.

希望GOOGLE都引以為鑑, 出左去都唔好諗再入返去, 反正都係死路一條
歐洲AN機佔多數

APPLE對佢地黎講太貴

20%消費稅 如果係香港都唔會咁多人想買
歐洲AN機佔多數

APPLE對佢地黎講太貴

20%消費稅 如果係香港都唔會咁多人想買

香港都係an機多過iphone架啦
apple點以一敵百
呢兩年 iPhone 銷量其實係冇跌
點解樓主會話佢不斷下跌?

唔好咁直接啦
好hurt架
又搞到打手冇錢收

PRC sale figure/ratio, global v prc ratio, prc growth rate
利申冇數字純9up

蘋果已死
Mac都未用過學人用iphone個d直頭on9

PRC sale figure/ratio, global v prc ratio, prc growth rate
利申冇數字純9up

我都想睇下係大陸條數係點
學下野

樓主話支那既下跌,你呢個數據係全球
有無中國既數睇吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞