用paypal付款,對方會有你全名同地址

117 回覆
28 Like 5 Dislike
頭先用paypal俾錢時
有個選項俾我揀
大概係話我係買虛擬貨品,唔駛送貨

之後就無show地址,連個名都係簡稱
完全無私穩問題

話有問題嗰班
係咪無用過PayPal

邊洗咁複雜...
我俾嗰時都唔洗揀呢啲嘢

私隱問題方面,你睇返上面,
我貼咗張圖係關於paypal官方嘅回信,
你註冊paypal時用落嘅名同email收款人一定會睇到,
講完
PayPal 官方回應 LIHKG 選用其服務作為付款方式的個人資料私隱問題:

「但地址方面只會看見您在交易中所填寫的物品運送地址」...

我一路都冇為意,
原來俾錢嗰到真係有個叫運送地址嘅位,
本身會默認咗你註冊嗰時所提供嘅地址,
當然可以即時ADD一個假地址俾課金用,
但係如果唔細心一時手快撳咗俾錢,
對方(即收款人)就會有你地址。
「但地址方面只會看見您在交易中所填寫的物品運送地址」...

我一路都冇為意,
原來俾錢嗰到真係有個叫運送地址嘅位,
本身會默認咗你註冊嗰時所提供嘅地址,
當然可以即時ADD一個假地址俾課金用,
但係如果唔細心一時手快撳咗俾錢,
對方(即收款人)就會有你地址。

或者搵人同你俾
啱啱諗返起邀請碼同個人資料兩者中嘅關係,其實連囝佢哋可以從邀請碼(即交易編號)搵得返我哋過往買app嗰時喺app store / google play store 帳號裡面所提供嘅個人資料

Plus仔嘅HKG+,更加係有提供過paypal方式俾我哋課金join VIP,當時巴打應該冇乜點留意呢啲問題
啱啱諗返起邀請碼同個人資料兩者中嘅關係,其實連囝佢哋可以從邀請碼搵得返我哋過往買app嗰時喺app store / google play store 帳號裡面所提供嘅個人資料

註1: 連囝仲將android lihk app嘅購買交易編號拎咗嚟做邀請碼

註2: Plus仔嘅HKG+,係有提供過paypal方式俾我哋課金join VIP,當時巴打應該冇乜點留意呢啲問題
明明有得亂入,都唔明怕到咁做乜

咪話咗要開新ac至得,舊ac改唔到名同地址
交易過程中,得shipping address可以改,名同電郵係跟返你註冊嗰陣所輸入嘅為準。
明明有得亂入,都唔明怕到咁做乜

咪話咗要開新ac至得,舊ac改唔到名同地址

使用卡付款,之後亂入,揀唔開account呀

呢個陣間同你問下paypal
連狗話覆左你email

佢覆咩
連狗話覆左你email

佢覆咩

冇呀,我email都唔係問佢呢啲嘢
我好似運送地址填左真地址唉無計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞