巴黎倫敦紐約米蘭 細細個就聽過呢個名

51 回覆
22 Like 1 Dislike
巴黎倫敦紐約米蘭──戲院。屯門人簡稱它為「巴倫紐」,在它對面的是「凱都戲院」,位於屯門市中心,南面為屯門市廣場,北面為屯門醫院,東接屯門公路,西接屯門河。

想深一層,巴倫紐的名字充滿深意,很好地說明了:一個遠離市中心的地方,才可以放得下全世界。不過,也許會有更多人認為,這是矮子穿增高鞋墊的心理補償。

雖然戲院較殘舊,但是看在繁忙時段票價都只是四十五元的份上,還有二十二元的爆谷,屏幕裂,地板「黐笠笠」,反而成了獨一無二的賣點。根據網友評述,巴倫紐的優點是價錢平,「而且睇戲食叉雞飯都無人理你」,缺點是看《一念無明》時忽然會聽到隔籬電影《狂野時速》的鍊車聲。附近有平價西餐薩莉亞(又是一個充滿外國風情的名字),還有一間懷舊冰室,「三十幾蚊的豬扒飯,豬扒大過我塊面。」她笑說,難怪此地會成為區內年輕人的聚腳地。

全文:http://bit.ly/2hj2cS4
凱都裝修完, 而家首選凱都, 冇位先去巴倫紐
Btw華都實惠個位係咪真係起戲院
巴倫紐衰左好多 多mk(睇鬼片開薯片)
聽到隔離院既聲 個mon有條線

Source?
真係有次唔記得睇咩戲 都唔算靜
但一路睇一路聽到隔離ff啲車聲 爆炸聲

英皇戲院
而家凱都二號院個銀幕有死點
上個月睇有
前幾日去睇都仲係有
講到屯門呢間野好有特色咁
睇ua 算啦,做咗會員,買飛平啲,小食都係,有8折
Mon有裂痕
凱都高質好多
垃圾爆谷 巴倫紐
有得揀都去凱都

我都係首選凱都
元朗果間垃圾收人六七十。
仲要有蚤
巴倫紐個裂mon仲未整返?
記得雷神2個陣已經有

不過真係平
凱都都唔係幾撚拈,
櫈唔夠斜加埋屯元天人既質素問題,
個人生得高, 仲要坐到直一直,
有啲仲仆街到突登

20幾年前個位真係戲院黎
仲要有蚤

元朗依家去yoho啦
仲要有蚤

仲有d阿伯係附近目及完女入戲院打飛機

可惜2院個螢幕仲係有粒死點
每次睇都好un眼
仲要有蚤

呢間終極垃圾
有次隔籬院播颱風災難片
會令呢邊院完全聽唔到對白
睇ua 算啦,做咗會員,買飛平啲,小食都係,有8折

年底轉手嘉禾
凱都都唔係幾撚拈,
櫈唔夠斜加埋屯元天人既質素問題,
個人生得高, 仲要坐到直一直,
有啲仲仆街到突登

你矮姐

20幾年前個位真係戲院黎

一張飛睇全日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞