其實香港人真係好有錢.....

105 回覆
438 Like 8 Dislike
頭先喺翠華坐對面個後生仔 嗌咗個麥皮加凍啡(散嗌) 咁樣就4x蚊 真係好痴線.....
而家先知
唔係既話一早獨立左啦
而家先知
唔係既話一早獨立左啦

唉 有錢真好
咁你啱啱食左幾多錢?
咁你啱啱食左幾多錢?

點會無
兩睇啦....

我覺得時下D廢青享受行先姐, 鍾意享受, 鍾意show off, 自我感覺良好.
其實自己係條窮撚.

真係好識享受.....
竟然去食早餐!? 你都好有錢
翠華我咁大個仔都未食過
兩睇啦....

我覺得時下D廢青享受行先姐, 鍾意享受, 鍾意show off, 自我感覺良好.
其實自己係條窮撚.

唔享受個少少錢又做到咩?
上撚左岸既唔好咁多野講
玩撚爛個香港遲d又要後生幫你執屎
遲d你地年老力衰俾班後生上哂位我敢批你地下場肯定唔會好
一皮嘢部手提都係咁啦
到時周街都係
香港真係好多有錢人
竟然去食早餐!? 你都好有錢

咁講又誇張咗....
以前D耳機POST, 新手入門裝都講緊萬幾, 條線都4,5千
翠華我咁大個仔都未食過

幾好食的
兩睇啦....

其實自己係條窮撚.

唔享受個少少錢又做到咩?
上撚左岸既唔好咁多野講
玩撚爛個香港遲d又要後生幫你執屎
遲d你地年老力衰俾班後生上哂位我敢批你地下場肯定唔會好

不過老實講。儲錢都係重要ge。
如果唔儲。去到真係有機會的時候都係冇咩可以做。

但係有d人鐘意混淆視聽。
將依家年輕人上唔到岸/買唔到樓 歸咎於佢地鐘意享樂唔儲錢。

錢係要儲 =/= 實現唔到願望的原因係冇儲錢
食個譚仔都70蚊
食個譚仔都70蚊

一皮嘢部手提都係咁啦
到時周街都係
香港真係好多有錢人

其實好奇怪.....
我條女, 佢冇乜錢, 又冇儲錢習慣。
但係佢係不斷遊說我去換手機.....雖然話我部手機真係殘。但係其實重用得。我又唔係用來打機定係咩。我都係間唔中用來check 下 whatsapp / 睇下 email。
講真, 我真係唔捨得換。一換又幾千.....

佢屋企都唔算有錢。
但係好鐘意請客, 生日又book一圍食飯咁。某某親戚生日又擺一圍咁......
佢屋企人幾個月又會去一次旅行咁.....

佢d fds 又係....聽落又唔係搵好多。但係就成日名牌, 化妝品。一支唔知咩精華都六七舊水咁fing......
我真係唔明邊度來咁多錢....
一皮嘢部手提都係咁啦
到時周街都係
香港真係好多有錢人

其實好奇怪.....
但係佢係不斷遊說我去換手機.....雖然話我部手機真係殘。但係其實重用得。我又唔係用來打機定係咩。我都係間唔中用來check 下 whatsapp / 睇下 email。

佢屋企都唔算有錢。
但係好鐘意請客, 生日又book一圍食飯咁。某某親戚生日又擺一圍咁......

佢d fds 又係....聽落又唔係搵好多。但係就成日名牌, 化妝品。一支唔知咩精華都六七舊水咁fing......

冇....我只係有時覺得, 越無錢就越想洗錢....
反而我做野果度, 好多人都好有錢.. 但係好孤寒
一皮嘢部手提都係咁啦
到時周街都係
香港真係好多有錢人

其實好奇怪.....

佢屋企都唔算有錢。

佢地唔駛 儲錢

因為諗住將來你地埋單
一皮嘢部手提都係咁啦
到時周街都係
香港真係好多有錢人

其實好奇怪.....

佢屋企都唔算有錢。

信用卡 分期付款 大把方法買貴野
講真儲錢係要儲我自己都有
但係咪要去到極端乜都唔買唔食咁先至係有為青年先
自己afford得到唔借唔搶唔偷就得喇
搵錢目的都係用姐
當然有好多人用錢之前都冇衡量自己能力咁個d就唯有睇佢自己幾時醒無人幫到佢
個個話要買樓根本個價唔正常我真係有錢都唔會買喇,買完仲要供30年
商人就睇死你地硬頸貴一貴都會有傻人買結果就推高哂個市
政府無收人靠賣地結果推高地價又幫手推多一口
個個買樓,唔通個個都買樓咩…唉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞