英國文化協會定wall street 學英文好啲

32 回覆
0 Like 0 Dislike
仲有English town 同其他 邊間較好 有讀過既巴打有咩意見
English town ..好似係伏嚟
Englishtown 垃圾黎
Englishtown 垃圾黎

點樣垃圾
Lm學野
巴打讀書定做野?
Lm學野
巴打讀書定做野?

做野
英式美式, take your pick
英國文化協會
後者唔會話係伏
即係前者係WATERFALL/康文處 唔商業化 完全唔SALE你
後者係P記 超級商業化 一有機會就會SALE你
英國文化協會
後者唔會話係伏
即係前者係WATERFALL/康文處 唔商業化 完全唔SALE你

利伸:由成人BB班讀起過
英國文化協會
後者唔會話係伏

巴打兩間都讀過 成效邊間較好
英國文化協會
後者唔會話係伏

緊係英國文化協會啦
10成時間小班教學 一星期上兩次堂同鬼佬呀蛇 姐姐傾計聽書

個間垃圾et 8成時間比書你自修 得閒上下堂咋
讀過wall street 真心奉勸唔好讀果間。一來學費好撚貴,二來基本佢咩柒都唔會教你。八成時間都係做佢個D聽讀練習。我上左兩年,英文讀音個D係改善左,但系語法啊,寫文啊個D無好大進步空間。想英文好,自修最穩陣。
讀過wall street 真心奉勸唔好讀果間。一來學費好撚貴,二來基本佢咩柒都唔會教你。八成時間都係做佢個D聽讀練習。我上左兩年,英文讀音個D係改善左,但系語法啊,寫文啊個D無好大進步空間。想英文好,自修最穩陣。

系你老母

系你老母

正經post唔好講老母

系你老母

正經post唔好講老母

語法仲要系
唔屌佢屌邊個
british council 有啲鬼佬都教得幾hea
但我嗰時係中學班 唔知比成年人嘅會唔會好啲
有fd介紹讀English town
但上面有人話伏

想練好d英文溝通
英國文化協會
後者唔會話係伏

緊係英國文化協會啦

文化協會D上課時間係點?番緊工未必就到固定工餘時間
wall street 同你比錢養佢地無分別.同埋係超貴
1:教唔到你實際野
2:佢俾你既material, 你未必有興趣去讀.
3:上網大把免費資源仲好過佢.上youtube 都大把
或者用個舊錢,都夠你飛轉外國體驗一下/夠你自己出去買好多書藉.

你向你感興趣個方面落手先
我自己就好鍾意睇明星既interview
鍾意個part 睇n次,睇睇下,聽既野會愈黎愈多.
有冇啲group/page會有人互相share下一齊學 之前有個tg gp留咗名但冇人add

Grammar極廢
即係英國文化協會好d?
即係英國文化協會好d?

唉 你都係收皮啦
英國文化協會
後者唔會話係伏

緊係英國文化協會啦

文化協會D上課時間係點?番緊工未必就到固定工餘時間

固定易過唔固定啦下嗎
prime english la! 利申 讀緊,幾有flow去教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞