有趣的中國雙11網購,京東事件

14 回覆
1 Like 0 Dislike
事原今年雙11,京東用中國女權人士楊笠做代言人,楊笠曾鬧中國男性人都係垃圾,也有女網民支持留言要殺光中國男性的言論出現。

由現時中國經濟不景氣,民眾突然情緒高漲將事件發酵放大,一夜間各地男性由要抵制京東,而且現時中國科技公司,都會再加上網貸理財業務,所以好多男性會取消京東金額理財產品,做成擠提發生,另因突然資金抽走,京都資金突然緊張左。

有網民表示自己冇貸款下,京東戶口內突然被欠債,有人猜想係因理財被民眾擠提下,所以先突然變被借貸人,亦有人本身冇留意,已用戶俾信用單位留案做黑名單,銀行卡被凍結等後果。

而事件仲發展緊。
京東戶口內突然被欠債
小事,問題好快就會解缺
女權撚幫手整爆多一間含大?
只係1間公司姐
又係女拳
上面d論壇傾點搞死京東有2019影子
只係寫輪眼複製緊美國政治正確組織做過既野
睇下結果係咪一樣姐
事實上結果就係一撚柒鳩樣
所以點解話政治正確組織係幫緊maga派助選姐屌
只有對政治冇咩研究既傻仔先會以為d政治正確組織係為左膠服務
惡意取錢
你估咁易整到變含大
京東實體業務.業積比人搞只會有限度差
含大重大嘅問題係不斷用唔存在嘅錢滾債務雪球
成間公司都係氾泡沫黎
唔係因為業績差先死
有咩野實業可言,間間大企都係靠吹靠人消費去支撐,一旦斷流,大家慳小小就立即收晒皮,老老實實,要廿蚊買杯野飲係香港都覺得貴,何況係大陸果堆
網店本身就係鋪頭點會唔係實業
佢啲資產唔係借銀行再錢滾錢無中生有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞