連鎖粥品店推早市「10蚊放題」時限內可任食白粥、油炸鬼等油器及任飲豆漿!

143 回覆
11 Like 29 Dislike

除非科技產品
我想睇佢食粥食到流晒出嚟,在原條油炸鬼放落口🤤
十幾年前讀緊書出街食飯
佢果陣賣緊$7
街邊鋪賣$5
佢個價定位一向都係貴過一般粥鋪
由有自由行開始就樣樣野都按年升
果個年代就無野加價咩
如果係老粥鋪d粥
比30蚊我都食啦
海皇 請都唔撚食
關人撚事 咪比正價慢慢食囉on9
咁佢係連鎖 只係其中一間做
屌你老味我係度關心長者健康你就係度話人多事on9
全部野肯定滾到pk,點放入口
呢d野食得多無益
$10 當食個粥加豆漿餐就幾抵既
真係出事嘅話應該係食客嘅責任
開太多日會蝕過賣正常廣告
商家佬計過數既
有無連登仔有興趣
等睇啲老人家趕都唔願走
海皇粥店位於灣仔莊士敦道的分店近期涉欠租3個月。業主上周五(8月30日)入稟高等法院指海皇粥店違反租約,4月至7月欠交租金及管理費等索償81.3萬元,並要求交吉舖位。

原告為Dragon Venture Enterprises Limited(源達置業有限公司),被告為Ocean Empire International Limited(海皇國際有限公司)。

涉案分店為灣仔莊士敦道151-155號東方大廈地下B舖。入稟狀指雙方在2023年8月22日簽訂兩年租約,海皇以首年月租24.5萬元、次年月租27萬元租用涉案分店,並需支付78.2萬元按金。源達指海皇自2024年4月起欠交租金、管理費及差餉近78.3萬元,累計利息近3萬元。源達今年6月發律師函追討不果,單方面終止租約及沒收按金,遂入稟高等法院要求海皇交吉舖位,連本帶利支付3個月租金、管理費及差餉81.3萬元,另追討違約賠償。
反還反 海皇有出過1碗白粥3 40蚊?
食一碗都夠
平時食早餐坐多過半粒鐘趕撚咗你出門口啦
係睇唔起去幫襯嗰班啫
垃圾碳水複式脂肪
倒貼10蚊俾我都唔撚食
樓上隨時有憨鳩仔會狗衝
廢老時間成本=0
點夠佢哋玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞