洪嘉豪你對唔對得住專登嚟澳門睇你嘅觀眾

339 回覆
1611 Like 37 Dislike
雖然唔算係diehard fans,但西九、紅館都睇過,尋晚澳門個show真係成世人睇過最不堪入目嘅show。

一開頭嗰幾隻歌仲覺得條仔唱歌又進步左喎,仲有新歌聽。點知第2 part就開始嚟料。我已經係坐比較前面近延伸舞台嘅位置,但後面啲人開始衝曬過嚟遞手機要自拍,佢又真係應承。你知依啲影得一個就有第2個,然後就望住佢同人自拍咗兩首歌。

本身以為咁就完,點知差唔多到尾段有一part係佢最出名嘅幾首歌,本應係演唱會最High嘅部份,佢又攞曬嚟同人自拍左6定7首歌。

https://youtu.be/yePjFx7q43E?feature=shared
差唔多每首歌就係咁嘅狀況

最後有三分一個演唱會就係睇佢同人自拍、搞到佢亂9咁唱。

一開頭佢仲話大家比咁貴飛、船飛、酒店過嚟大家梗係要開心咁玩。無錯,衝曬出去自拍嗰幾百人真係好開心,但其他嗰8000幾個諗住入嚟聽你唱歌嘅就喺度睇你用晒啲首本名曲自拍、9唱,你對唔對得住佢地
淨係睇返佢唱黑玻璃走哂音,就知有幾抵睇
暗星都睇,預咗啦
對音樂有啲追求都唔會聽佢
佢自己都知,所以落力serve買貴飛嘅忠粉咪啱囉
講真 本身滿懷希望入去睇 真係少失望
尋晚佢仲話有個人喺唔知美國定係英國返嚟睇佢,嗰個人係坐上面的,唔知佢睇左8、9首歌嘅自拍環節有咩感受
懷住希望咁去聽佢唱歌
係咪受騙的那個比騙徒更混帳
同紅館比差好多
一開聲已經又沙又拆
中途上唔到 走音都有
最誇有段唱唱下 食左成句

自己坐地下英文字母行數 但冇衝出去
對比起
台上d人慘到仆街

行近樓梯小小已經比人電筒攻擊趕番去
但下面成班喪跑又is ok

但我自己覺得佢有講
嗰邊成班喪屍咁等緊我

其實佢呢句代表佢覺得呢個做法冇問題
鼓勵大家衝出黎咁
下半場大家已經好似係在意緊幾時可以衝
都唔係留意聽歌咁

啲保安又叫返去座位 唔好衝出去
咁班友真係理鬼得你咩

第一次睇銀河場
定呢啲係銀河場規矩
咁你開場就話 等陣大家記得衝出黎玩啦

咁貴買張飛過埋去諗住認真聽歌
點知歌又少左 又搞到成場亂曬咁

你可以話係另一種fans service
咁唔係唔得
但咁係咪鼓勵班fans唔聽保安話
就有特別優待呢
咁一開始轉地下做企位
個個推欄fing頭個效果未仲好
我對香港歌手或廣東歌個情感睇黎已經完左啦
而家人同歌已經完全唔識
以前仲會知有個咁既歌手但唔知佢唱咩歌

家陣連有個咁既歌手我已經唔識
咁而家你知有個咁嘅歌手會唔會去搵佢啲歌嚟聽?
唔會啦

利申: 我最後聽既香港歌手已經係容祖兒了
一直都係聽 jpop jrock
反正你都唔會聽咁就冇乜需要講啦
佢幾時除衫fing 住黎唱黑玻璃
白卡聯盟帶起佢
呢啲垃圾都睇就驗腦啦
你對唔對得住自己老母啊 睇埋啲垃圾
Nacy龜同佢都是垃圾
咁佢下次再開演唱會咪可以sell有得自拍
想知佢唱黑玻璃嗰陣時,有冇人現場fing 衫
睇姜濤好過
聽得條傻西都預咗佢表現係垃圾架啦
中意得呢啲廢柴嘅觀眾識閪聽歌咩
又交智商稅
https://www.instagram.com/p/DBWLZl8pHci/

尋晚見到佢話唔舒服,大合唱其實冇乜人會介意,演唱會正常環節,其實本身大家入場都唔預佢唱到歌神級。但起碼正正經經唱返啲出名歌唔係攞曬啲出名嘅歌去玩
洪嘉豪都有fans
句句都走音 都比錢去聽 比錢買難受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞