細數10對竟然做過情侶嘅藝人

114 回覆
51 Like 4 Dislike
杜如風, 黃又南
作風出位嘅香港公主杜如風, 竟然同過80,90後集體回憶青春偶像Shine嘅又南拍過拖. 兩人看似大纜都扯唔埋, 原來二人係青梅足馬, 住同一屋苑而認識. 兩人戀情於2020年杜如風口中承認. 杜如風更曾溜口於”返鄉下”節目中提及與黃又南相處嘅往事

鄧健泓, 蓋世寶
鄧健泓哥哥同蓋世寶姐姐做兒童節一拍即合, 蓋世寶貴為譚玉英後嘅兒童節目第二把交椅, 長相甜美備受關注. 鄧健泓曾與多名女星交往, 有女星收割機稱號, 其後鄧健泓受到”Honey”志雲大師力捧, 兩人關係亦告終, 曾有傳分手發生刀仔插大髀事件

早咗入嚟
見暈唔意外喎
2000年代幸福賓周
許志安
鄭中基 蔡卓妍
以前睇兒童節目點會諗到入面d哥哥姐姐關係咁複雜
佢最幸福飲到志雲大師包蜜糖菊花茶
呢兩個係估唔到結過婚
張繼聰, 梁嘉琪
擺脫謝生汙名嘅張繼聰, 於演藝學院認識是非精梁嘉琪, 其後張繼聰曾透露兩人拍拖已有5年之久, 但其後張繼聰閃電與謝太結婚, 疑似爆出三角關係, 梁嘉琪亦多次不願談及張繼聰, 可見二人分手得並非太愉快
王菀之 狗宮格
有冇過班姐姐roll機前先俾哥哥抽插完,下面滴住精咁出鏡,或者成口精味冇浪口就開機,反正電視機前面細路仔見唔到
黃心穎 許志安
呢個真係唔知
邊個係狗宮格?
謝霆鋒, 趙學而
一向我行我素嘅香港殿堂級結他手Chef Lemon, 90年代曾多次被影到同當時未離開英皇嘅師姐趙學而約會, 但二人未有承認. 其後2000年拉姑鬆口爆出霆鋒嘅情史, 趙學而才大方承認二人嘅關係曾經十分美好

知名連登會員
但同時又食到原子惠
李詩韻正啲囉
蚌蚌公主同倪嘉雯咁pure一定冇
吳雨霏,余文樂
許志安,韓紅
馬國明,曾華倩
黃宗澤, 楊崢
奧運六星之一嘅香港K歌之王Bosco以往備受力捧, 曾與胡杏兒高調拍拖, 可惜最後並冇好結局, Bosco與胡分手後更與美女廚神楊崢譜出姊弟戀, 有指Bosco想進軍飲時業而向美女廚神取經而取出愛火, 二人激吻照更被雜誌影到, 但可惜未夠一個月就分手收場, 當中原因可能要當時人先知

甄子丹, 萬綺雯
宇宙最強嘅甄子丹曾於亞洲電視拍攝精武門期間邂逅女主角萬綺雯, 當時甄子丹相當喜歡貴為亞洲小姐嘅美腿女神$12000, 但當時甄子丹已結婚而備受壓力, 而萬綺雯亦有男友令狐沖呂頌賢, 有傳甄子丹因萬綺雯而離婚, 萬綺雯亦與令狐沖分手, 其後甄萬拍拖5年, 但最終二人亦分手收場

謝太姓謝
林鄭姓林
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞