[I/A] Disney Pixel RPG Gungho (3) 維尼彈出車外

342 回覆
1 Like 0 Dislike
貓呢啲角冇實質用途淨係回SP
但基本上SP唔會唔夠用
神貓配防禦減傷天賦已經解決左脆皮問題, 又夠百搭冇燈神都上得場
而家主流又係3幻神磨隊, 要輸出/hit數嘅就配魔女/毒抗兔仔rd rd兩動
玩貝兒爆發都唔會落小飛俠
除非你好缺腳, 唔係真心唔好嘥材料喺小飛俠度
我打ex係長期開貝兒同大大,都40sp,另外3隻一係打一係防,俾盡都係回30sp,你點會夠用?除非係唔keep住開輔助技
你每兩round就要出一次注目,定係你打算唔出?唔出咁就無咗坦嘅意義,但小飛俠可以照輸出再回sp,點睇
神貓技係3rd注目+3rd sp回復lv1
注目係開嚟救場, 唔需要常駐
就算唔開技, 3rd夾埋回60都完爆小飛俠3rd打3下+回30sp
生存力差太遠
全體攻擊
EX係 隊友每五吓 攻擊(普攻or 技能)
就會自己再出多一次單體攻擊
小飛俠打三下都有sp 回,我未唔知回幾多但一下當5都回左15
用其他角生存力係一個問題,只能夠講各有各好,有神燈長髮維尼呢類夠頂既,一定出多隻打手
呢隻game暫時都算平衡既,1-2星角都有出場機會
大家拎左奇蹟+攻防lv5係咪長用?5回合好似好強
如果用黑魔女夾唔到5攻嘅話,好用
但如果刷到出技70%加3攻,搭貝兒/燈神就用返回sp
本身冇神燈用緊1突鴨,唔知轉唔轉好
因為而家都未有關挑戰到玩家
到真係出d難嘅先知邊隻角係mvp
真係好睇9ho點出,係俾人玩磨隊定限時要夠輸出
所以我有理無理拎左隻突1貝兒先
磨隊有貓有高飛就好夠,9ho唔俾你咁易玩就一定有d限制,限回合之類
你了解你招天賦先
出技唔回SP, 攻擊回6-12, 防回10
你出技已經食左20SP, SP回復lv3+60%, 當你攻擊回盡12*1.6都係19.2, 當無條件進位都係打個和
招天賦last得1rd又得70%中, roll柒左隨時連ex嗰30SP都蝕埋
連自己嘅消耗都cover唔到, 點補其他人
睇你點夾
我小飛俠加野獸 秒住過 round round出技
拎打手+補sp同盾+補sp比其實比唔到
打手咪就係用黎用SP既
都係個句。頂到咪出多隻打手,頂唔到咪出貓
我係覺得而家無單補補師,嘲諷完打晒落貓度,都係用咁多sp回血,同俾隻王分散打可能都係差唔多
喱隻game打手嘅定位好奇怪
一隻好嘅打手唔係靠自己攻擊或者開技
係做其他action然後靠ex去打一下
魔女/兔仔/勇米全部都係咁
因為ex boss啲傷好多都高到用主席上盡加防唔做防禦一樣頂唔到
你唔用燈神打一次就明
黃色P你哋換唔換exp料
其實睇你點定義打手,如果用ex技去睇,貝兒都係半隻打手,因為突1一開技就出到ex
勇米就更強,因為打完ex再打

我睇到嘅第一樣野係配搭完啲角一定要出到ex技先,而ex技係半個唔夠sp嘅代替,因為100sp你會唔用得晒全隊嘅技,除非你棄一turn全普攻,咁就木蘭天下
有冇人過晒活動
Lv28就卡左
EX攻擊value根本大過SP攻擊
EX零成本又同普攻一樣會回SP, SP技就要-20
講傷害普攻+EX輸出大過你, 消紅面快過你
講生存每rd防禦穩定回SP兼繼續有輸出
而且隻game嘅SP消耗係好吃緊, 機率回SP容錯率太彽, 你覺得SP夠用一係你冇3幻神, 一係你未打到ex關或者高lv event

小飛俠最大問題就係同其他人冇協同, 個人能力又唔出息
你以為SP技先係主要輸出, 但係貝兒隊就係玩1rd9次普攻秒天秒地, SP只係用嚟疊buff

除非格硬出啲限制關嚟硬捧, 否則小飛俠唐老鴨喱啲已經可以講係淘汰左
刷住lv10資源升爆晒先
想問下燈神果招 連開兩次 咁會唔會lv2+lv2?
喺戰鬥畫面,按角色❕個狀態
會睇得好清楚嗰疊加效果
幫助考慮如何部署
重生後爽好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞