覺得帶幾歲以上嘅小朋友上飛機先唔會騷擾到人?

166 回覆
44 Like 11 Dislike
真心想問下其實帶咁細個B去旅行為乜?特別係手抱個D
咁細個佢去到又唔識, 去到都係食屙訓
大人湊佢又辛苦又要帶勁多野出街又要照顧佢情緒
除左打幾張卡叫有D回憶, 可以拎出黎講細個去過旅行乜乜77
我就淨係覺得純粹係大人想去旅行又唔想擺低仔女
申利:冇小朋友真心想知
屌你不如120歲啦
骨灰上唔上得飛機架
有d細路好大個都重成日發癲,好似食左K仔咁
6個月已經帶左上飛機, 瘋狂喂佢飲奶, 冇撚嘈過

眼訓
唔舒服

諗到點解決呢啲問題,幼兒喊嘅機會少9成
仲有肚餓
用手指公指住人,先可以4隻指住自己
公共場所+密閉空間
講句說話稍為大聲啲其實都已經係所有人都會聽到
如果唔想被騷擾, 真心建議用耳塞或者聽歌
冇錯, 長時間塞住係會唔舒服, 同埋有機會聽唔到飛機廣播
咁咪喺你認為頂唔順嗰陣先塞一塞

哩個世界太多人係自私, 你一係就殺撚晒佢, 一係就處理咗自己嘅問題就算
聖人定Kam撚真係只係一線之差
無架, 純粹一家人

當然, 如果屋企有人幫手湊到都唔會帶去
無呀嘛
屌那媽,真係試過坐過架機前面有隻印B鳩叫足八九粒鐘冇停過
咁個topic問幾歲大嘛

佢個例子係手抱姐
好難講,可能真係個小朋友精神本身有問題。

不過就算正常人,你唔去教嘅話,去到好大個都可以周圍搞尻人。
而且越大破壞力越強。

就算大人都好多係冇公德心,例如嚮公共交通工具開到大大聲聽歌睇片果啲人。
嘈都唔緊要 我帶個耳罩耳機咩都聽唔到
細路狂踢櫈背真係會想打撚死佢
所以意大利手勢會褶埋隻手
我帶歲半上機去日本,做足哂準備
起機時隊奶比佢飲,咁佢唔會耳仔痛
飲完訓到落機,全程冇騷擾到其他乘客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞