覺唔覺同事去完旅行買啲勁cheap嘅手信, 不如唔好買

216 回覆
118 Like 867 Dislike
咁可能人哋當地出名就係呢樣呢收呢啲好過收糖喇
人哋送禮都要嫌cheap 你當自己邊個
日本手信唔係好必要 好多都香港買到 除非係非食物類

仲有次去北歐買左成堆八角味果隻甘草糖 30歲以下既同事多數係咁屌我老母 但中年啲呀嬸就好鐘意食
你講呀 到時唔派又係你呢挺人開po唱
見過唔同同事擺低綠茶kitkat 同三角朱古力
盡量買盒上面寫地方限定嘅嘢會少啲有呢個情況唔想比班八婆八公計我盒嘢買咗幾錢
送禮文化係啲冇能力嘅人先咁著重
有時都要睇派果個人喺公司係咩地位,如果係大老細派cheap手信,有可能冇人唱仲會夾硬諗啲理由出黎讚添
買日本香蕉蛋糕點睇
買唔啱心水D八婆都係照唱, 不如慳錢慳時間乜都唔買。
佢買手信我唔撚食, 我又唔柒買; 互不雙欠。

利申:公司仔文化-去完旅行番黎請3點3大家食得仲happy, 好過買D濕鳩零食。
靠你改變公司文化
真心鍾意食同事買會好開心
買1 2樣掉係度就算架啦 食就食唔食就算
冇乜所謂
人地去旅行關你撚事咩,你幫佢出機票定酒店呀?
要唱你嘅人 你買同唔買都係會唱你
點都會有位入到你
咁不如隨自己心意睇下想唔想買好過
依家啲後生好冇禮貌
同事每個禮拜六日去完深圳都會買手信
去印度係咪唔洗買手信
買埋層樓比你好無
自從買過勁貴嘅新鮮和菓子做手信被班八婆嫌棄太快到期, 我就明白班仆街只值得擁有最cheap最無誠意嘅手信
樓主意思姐係送貴野比佢咪ok ,送d 平野比佢咪唔高興
老實講 我覺得去旅行買手信派比同事都on9嫁啦
都唔明點解要派 如果條team有二十人咪曬成千蚊黎買手信?根本on9 個千蚊手信 我不如拎黎自己食左佢唔好好fd 好熟個啲另計啦
舊公司有個director 去完台灣
叫個祕書拎一包熊仔糖比全部人分
每人拎一粒
食得落肚既都算好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞