太古城已爆

15 回覆
4 Like 1 Dislike
鰂魚涌太古城於施政報告後錄首宗成交,一個3房單位賣902萬。美聯物業太古城-齊宮閣分行區域經理吳肇基表示,太古城順安閣高層H室,實用面積約為703呎,建築面積約800呎,買家見施政利好樓市,故加快拍板入市,原業主4月放盤叫價約1,067萬元,累減至近期960萬元,議價後再多減約58萬元後,並以902萬元成交,呎價12,831元。原業主早於1980年7月以約41.875萬元持有上述物業,是次轉手帳面獲利約860.125萬元,物業升值逾20倍。屋苑10月至今暫錄17宗成交。

據土地註冊處資料,太古城最新成交為北海閣低層G室,實用面積582平方呎,成交價779萬元,實用呎價13385元。
低層唔計啦屌
12k都爆 之前大把10
爆你老母咩,人哋賺$八百幾萬唔講,柒頭
我淨係睇到

原業主早於1980年7月以約41.875萬元持有上述物業,是次轉手帳面獲利約860.125萬元,物業升值逾20倍。

樓主繼續日日吹淡啦
1980年既41萬同2024年41萬一樣?
連登AA血管已爆
但連登仔話香港樓30年都係原地踏步喎
安字高層$12xxx都真係幾震撼 4年前講緊$20000尺
唔通2024 860萬同1980年860萬一樣?
知唔知自己講緊乜
廢淡真係十個有十個係柒頭
日日喺屋企
上連登怨父母
求神拜佛打仗
咁撚舊 基本啦
近太安樓唔計
5年無左600萬
買舊樓真係要考慮清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞