結業潮蔓延|觀塘駱駝漆大廈地下NIKE、ADIDAS Outlet同時宣告執笠退租

144 回覆
212 Like 0 Dislike

零售市道表現未如理想,商舖市場爆發結業潮,而且結業潮更蔓延至工廈區,市場消息透露,駱駝漆大廈地下兩大運動品牌的Outlet店同期退租,其中Nike Factory Store舊址,業主重新推出市場招租,呎租僅35元。

資料顯示,大型運動服裝品牌nike於觀塘駱駝漆大廈地廠設立Outlet(直銷店)多年,一直承租駱駝漆大廈1座地下B3舖,面積約3171平方呎,早於2009年開始承租,至今逾15年,惟近日突然退租,大業主上月底將該地廠重新推出市場招租,月租叫價11萬元,較舊租金低約1成。

其次,另一運動品牌則承租駱駝漆大廈1座地下B2舖,面積約2543平方呎,該直銷中心同樣結業,大業主暫未推出市場放盤,但叫價1億元放售,呎價約4萬元。
幾年冇去過,咁叉旺都執??
都唔撚係outlet 價

上網買仲平過佢
貴撚到喊, 樓上做嘢日日行過
香港個d 所謂outlet 都係得個名
D價根本唔係外國OUTLET價同埋D款柒過街市
嘩 呢2間由細行到大. 有時去觀塘都會特登入去望下. 估唔到要執. 宜家係咪淨返杏花邨, 東涌outlet
D人去食飯行過唔入去買野果度死
咪就係,nike個價都唔係特別平
同土瓜灣果間差唔多
以前係王子大廈嘅nike倉就真係outlet
幾年前既款
但賣緊當年原價既7成左右
執柒咗去啦
而家睇鞋可能要去SOGO睇
貴到飛起
以前真係做到平少少既 近2年仲貴過係上網有優惠既價 outlet個名呃水魚
搵笨柒入到去仲貴過咩運動家
水魚之都
點止七成價
我都成日行但從來冇幫襯過 因為根本唔平
有時官網做特價仲平
想知東涌間野係咪真係平d ?
d款重要係好撚柒,根本就係賣唔出既死貨先去outlet
以前樓上個倉就真係OUTLET
運動家同馬拉松起碼都成日做下折,同會員有得平,生日又有現金coupon
Adidas outlet去左淘大
唔係有得試鞋,真係唔會去outlet地鋪
香港地最叻掛羊頭賣狗肉

拎住outlet 個名釣水魚
運動家D折仲多過佢,起碼款都新D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞