Boardgame 桌遊討論區(12) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

74 回覆
1 Like 0 Dislike
Age of galaxy 出咗繁中了
好似重策?
3.94感覺都幾難學同set up都幾耐下
咁唔駛玩,我驚黎緊隻war for arrakis 我老婆都玩唔掂
ching買左啦?
好似同war of the ring 差唔多?
我覺得呢類好蝦人玩成個map好多嘢發生緊
一下秒就唔係而家了
玩過一場core:
感覺好割裂,combo好多都好強縫合怪感覺, 好似endless winter咁將唔同嘅獨立嘢強行串連(但問過啲玩過好幾場嘅人話機制之間係有關係但唔明顯)

4人game好快完,比人放甩咗好難後追

主題講到幾deep,又話夢境醫人又話要醫埋自己。但實際都係拎資源扣資源,啲夢境卡幾靚都好同隻game完全無關係,呢點就我個人好唔鍾意嘅位

配件應該係天花板級,亦有充夠嘅擴充比你增加重玩性

講到機制同theme好出事但overall都係好玩,始終個底係engine build啲engine又穩打穩紮,唔太op又有combo爽度,係之前期望太高

Overall 都8/10,會想再開
今次堅定好冷靜,要留位
好似話要同endless winter一樣落好多module 先正
但德game玩明分無後追會好難受
力量人返咗faraway

我都見到
忍唔到手最後都係買左cob special edition
係邊到買?有token包?
Oink隻start up好無玩
KS 隻Twisted Cryptids好似唔錯,不過運貴到仆街
力量有得買, both hex 同 其他token 不過係pre order
間廠出名賣畫同配件送隻game
即係啲game麻麻?
未玩過呢個廠
幾錢埋單
唔好問啦,硬食
好過之後食炒
陣間又reprint
到時仲係咪special edition
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞