點解女同性戀冇令人咁反感?

172 回覆
351 Like 61 Dislike
純文字討論plz
冇參考過學術著作,我自己係噉分析:

女同性戀,女人保持柔弱同冇攻擊性,同原本嘅形象差唔多

男同性戀,一邊男人變柔弱,好似女性噉發姣,但個樣係男人,與異性戀男人期望相反,就會令佢哋反感,就好似醜樣嘅老女人發姣噉。而另一邊嘅一仔會𨳒男人,即係將男性由狩獵者角色變成獵物,而且基佬係同自己武力對等嘅男人,有能力搞自己,因而令異性戀男人恐慌。再嚟就係有啲人驚佢哋會改變傳統家庭價值觀,驚自己子女都會搞基,唔符合自己期望。重有啲係自己本宗教經典寫咗少少提及同性戀嘅負面內容,所以反感。
男人原罪
睇兩個女人做愛會扯旗
睇兩個男人做愛只有核凸
冇咁易有猴痘同愛滋
香港好難見到呢d 真lesbian
見親都係TB, 跟本係假Les
2girls1cup
圖果對唔反感
反感係啲死TB
lm more
有無多d呢類百合圖
呢個係男人角度先會咁覺得,大把女人鍾意睇BL
你舉例論證錯
男人中意睇女女啫
大把女人中意睇bl
樣問題
男嘅吳彥祖 馮德倫咪無問題
女嘅兩隻河馬咁你都唔開胃啦
more
認真

無論男同性戀定女同性戀,或者不願接受變性療程食藥嘅彩虹人

我都覺得政府應該恢復死刑,將佢哋處決

啲同性戀者,或者彩虹人,長遠嚟睇係會影響社會文化進程,亦都破壞固有道德觀念. 你睇下美國,而家越整越亂,就係多得嗰啲同性戀者,彩虹人。

長痛不如短痛,不如好似之前鼠患撲滅啲老鼠咁樣,大規模撲殺同性戀者同埋彩虹人啦。 起碼個世界唔會再亂落去
關咩樣事呀,係啲人道德敗壞啫

一個人有道德,一定會堅決反對呢啲嘔心嘅行為
搞lghdtv+之前都唔buy你
但lghdtv+之後我100%支持你
呢班死基佬畀得愈多權利佢哋就會失控
一開頭就唔應該畀任何所謂平權佢哋
因為係響男人角度
其實唔關事
一句講曬樣問題

金城武同陳冠希喺地鐵打車輪,我諗大多數既人都唔會有太大意見

但一個肥柒毒撚攬住件肥柒豬閪,喺咩地方都會惹人生厭
真呀

我寧願攞納稅人啲錢送嗰班tb去印度,好過喺度搞埋曬啲咩左膠教育
同性戀係道德敗壞人人喊打既象徵都話無問題?????
世風日下啦
中國仲要禁同性戀
身為中國人仲知法犯法
下,就算靚仔打車輪我都唔想睇喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞