[switch] Minecraft 連線問題

17 回覆
1 Like 0 Dislike
有冇人知點搞switch minecraft 連唔到線問題
之前同朋友用WIFI連機玩到 (都係要試好多次先入到)
加咗switch friend list同 minecraft crossplatform friend list都加咗對方
點知突然宜家又連唔到, 試咗好多次
之後轉用有線LAN 連機, NAT TYPE 變A, 速度快咗, 都係連唔到
但其他朋友又一齊打到, 係得我唔得
應該點搞
宜家連唔到,無印連唔連到?NITORI連唔連到?
要基岩版
仲要xbox個個比月費開ser先得
月費係指realms?
Switch本身係基岩版
全部朋友都係switch

不過之前都玩到
去完旅行返黎,突然玩唔到
你不如自己測試下係邊度出問題先
開其他Game試下連唔連到
任記上網月費過期
連到
係得minecraft唔得
wifi setting同之前一樣
不過之前第一次連個時, 同宜家一樣都係連唔到
突然試咗個幾鐘突然間又得
咁佢出咩error message呀
宜家試唔到

佢冇error code, 而error message好似係"連接世界失敗, 試下重開機/遊戲, 或者改下網路設定"
下次試下補張圖
樓主就好
有班switch mc朋友
Pc mc 朋友都難
不過(得我)連唔到機呢
MC要一齊玩先好玩
順帶一提, 班朋友去我個WORLD係去唔到
所以一定係我個NETWORK問題
已經restart過都唔得
直接插modem LAN線玩又唔得
用網上行
補圖
咁你試埋用手機射WIFI比SWITCH用

如果唔得, 就唔關你屋企NETWORK事
電話SHARE WIFI都係唔得
唔通係我個FRD NETWORK問題?佢又連唔到我個WORLD
應該要點搞
Bedrock個server唔喺你個FD部機到
應該唔關事

重裝下隻GAME或者部機試下啦
唔該巴打,都係唔得
睇黎可能同對家個網絡相性低,唔啱key
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞