So ching發文斥有醫護疏忽 令阿Mo從高處向後墮下!

165 回覆
7 Like 29 Dislike
其實佢冇講錯。

呢啲真係要小心.....
體諒係好。
但係唔係做錯事的借口。我自己都係做醫護。我覺得錯左就係錯左。諗下點改善,唔好一味賴,咁樣永遠都唔會進步
痴撚線根本係嚴重醫療事故

你諗下本身上咗年紀嘅病人都已經係高危好容易畀傳染病感染至死,佢放個肺癆鬼入去一個充滿阿伯嘅房入面其實同謀殺係完全冇分別

將高傳染性病人放喺普通病房根本有撚病,冇常識

一間醫院最基本嘅分流都唔撚識做
搞鳩阿mo 咪接受囉
平時咪批鬥醫護
你真實想法係一條仆街、社會垃圾
咪人哋屌鳩你冇乜問題喎
咁我想同你講,全世界大部分人都係仆街,社會垃圾
阿mo點解唔一早死撚咗佢

留喺度獻世真係可憐
so ching幾時同阿mo冥婚
事故=神既安排
唔係阿公咩?
你又知李生想人好好照顧mo?件事已經過咗骨喇
除非整死人嚴重事件
好多都會無事
單野出黎 d醫護一定做到點到即止 做到本份算
多少少都唔會做
到佢30幾40就會後悔

人愈大愈覺得 社會係無真善美
佢地都係物質同利益所堆積出黎

你行街見到乞衣,乞衣淨係想要錢先做可憐樣
有d仲要係騙案
見過乞衣收工返酒店訓
勁多名人都有屌過香港醫護
包括顏國樑,達哥
達哥屌得最詳細同最有解決方法
死神話:點解我預訂左咁耐既阿Mo咁耐都未到貨?
又嘥一個acc
其實唔係,係你地呢班社會垃圾特別醜惡特別多野講
喺度嘰嘰趷趷,因為係網上終於會有人聽你地講野,以求用啲激進同惹人注目嘅黑心言論,務求獲得一絲薄弱嘅存在感,證明同呢個社會仲有少少嘅聯繫。

層主呢啲正常嘅留言,最後like同dislike嘅比例就證明你哋班黑心垃圾其實只係佔少數。只不過係你哋想證明自己未死而特別會多啲留言,正常人根本唔會咁做,更加唔會講出啲泯滅良心嘅說話。

好人好姐邊個會想人哋死,想人哋受傷?明明係醫護嘅錯,都要講到家屬問題,不斷嘲笑佢曾經受傷? 係度顛倒是非黑白,並唔係因為人性醜惡,而只係你地細細個就係破碎家庭長大,屋企冇能力冇知識去教你,你地唔能夠建立正常嘅道德倫理嘅概念

真係可憐
再快兩步 come on
聽過有件醫護話 住公立醫院之前都知無人得閒理你
講撚到你唔係連燈仔咁
出ig po屌鳩人就好撚有道德?
乜耶__唔係好鐘意講仁義道德,要寬恕別人架咩? 咁點解唔懷感恩的心去對醫護人員呀
幾時拍條片睇下牙mo康復成點?
佢就係求緊注意
明明現實社會黑暗醜惡,人人睇人仆街食花生
佢就係要證明人性本善
唔知山頂定養和
點會唔係
私家醫院有分紅
不過負責上扣個助理花紅可能少d
但其實呢個case出名閪
加上李生呢個背景
做嘅人一定大壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞