點算?我隻貓飲晒我杯麥記凍奶茶

93 回覆
14 Like 191 Dislike
第一要圖係咪有個奶茶杯印喺塊面到

我都想我隻貓唔挑食,我屋企隻貓女凍乾糧都揀左n款先食其中一款,就算係平時好鐘意食嘅零食有時比佢聞埋隊到落口都冇意欲想食,要隔一陣先醒起舊野食得咁,唯獨得我食蟹時佢將遠訓緊教都會衝出黎乞食
唔係 佢天生下巴位有個橙橙地色既圈 我見其他美短都冇

我明白你個種感受,我呢隻岩岩返屋企一個月左右都係食好少野,好擔心佢唔大唔夠營養,一直都偏瘦,好在近半個月胃口開始好,乜都食,而家體重係咁上升
唔知關唔關去到新環境未習慣,熟悉左環境先開始狂食
你個隻都係貓B養左冇耐?可能之後就好
飲太多咖啡因
我飲四杯expresso 之後都係咁
養過隻
狗和貓攝入多少咖啡因才算危險呢!?

對於體重1公斤的寵物,攝入20毫克會有輕微症狀。對於體重1公斤的寵物,攝入40至50毫克會有嚴重症狀。對於體重1公斤的寵物,攝入60毫克會引起抽搐。對於體重1公斤的寵物,攝入100至200毫克會有一半的機會死亡。

你都幾廢,仲上黎問,下次唔好養喇

隻衰妹4歲喇,由我接翻黎5個月大到依家都一樣咁嘴刁,以前整過生肉佢食又唔肯食,比凍乾佢又換過幾隻牌子先肯食,諗住學人用水學稀翻d凍乾比佢補下水,點知加小小水佢就已經完全唔食,除左貓條同凍乾雞柳同蟹佢必食之外,其他就算食開都要睇心情,蝦同魚都未必食
自己同長官講有冇違反防止殘酷對待動物條例啦 88
佢係扭計 仲要多d罐罐呀
咁得意, 買左幾錢
奶菜係特別高
茶底勁深色, 反覆沖幾次衝出黎
一杯等於普通菜10幾杯

不過唔知m記濃唔濃
好奇佢如果去到極度肚餓個陣會點?都寧願餓死自己都唔肯食?
定時定量
10分鐘內唔食就收走 倒左佢
試1,2個月就得
你隻貓係咩品種呀
佢會痾爛屎,啲屎濕又會痴著個屎忽
然後走上你張床到….

Btw我以前隻貓成日偷飲matcha latte
無異樣嘅話應該無事嘅,聽過有貓飲咗辛辣麵嘅湯
我初時比k9同ziwipeak佢食,一次過買一個月份糧(三至四包),佢嗰時唔肯食隻糧,餓足成個星期都係食幾粒,我老豆唔忍心走去買雞柳整比佢食,變相一個月份量食左兩三個月,同埋佢食完d糧冇耐又嘔,嘔出黎嗰d直頭未消化,卒之換到成一歲幾先換到隻啱食嘅食到依家
呢招唔可行,我屋企有兩個退左休嘅老人家,點都會鄧佢地慘偷偷比野佢地食,呢招唔好話對我隻貓,對我隻狗都唔work

同埋依家佢地都4歲,算啦,我都係當佢地公主咁養
做乜教D大陸仔常犯錯字 搞到佢地又扮得似左香港人

茶記奶茶咖啡因可能係因為啲茶葉煲太耐所以先咁高,我見紅茶係少過咖啡
飲到貓咗啫
以為佢飲左杯朱奶
不過睇得出養到好靚
咁貓屎咖啡啲貓咪好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞