大家近排網絡有無成日斷斷地咁?

726 回覆
2145 Like 15 Dislike
直頭睇唔到1080P
480先順
屌 尋晚有次測速
Download 9xx mbps
Upload 900 kbps
戇撚柒鳩
打機斷撚左幾次線
直頭今年開始係咁
有時一斷就15至30分鐘
Hkbn嗰邊測話冇事
冇你老母事咩 做緊嘢真係多得你唔少
lm
係唔係大部分都係HKBN出事 佢又唔係斷晒喎 WiFi 又冇事
丁蟹效應
有喎,netvigator,會間唔中有幾分鐘YouTube同某啲網勁慢,但去日本server打機又冇事
我直情覺得最近幾個月係咁,唔只幾日
打lol 10ping上到20ping
但係feel到有pocket loss
條野係喺海底
有,呢幾日打機會無啦啦爆ping . 1,2分鐘
但同人dc緊個dc keep住冇事
海底唔係海
咁你地震會唔會話剩係影響到個地面 對地面以下既野冇影響
原來唔係我問題我網上爬
尋日正想打去hotline 屌柒佢,WFH都有影響,但又話check左條線冇問題,測速網又正常
網上爬成日話有工程劈撚斷佢條海底電纜啲工人係真唐
係咪 The Great Firewall
仲以為淨係hkbn有問題
樓主好撚堅
明明大家都有問題, 但個個以為剩係自己boom (我自己都係)
真係咁大件事冇人講, 得你開post提出嚟
你係咪用cmhk
情況一樣,仲預約左叫人聽日上黎睇,岩岩收到個message ,應該都真係好多人受影響,但係又唔見新聞有講喎

利申,網上爬

尊敬的客戶,較早前你曾致電我們的客戶服務熱線,反映了有關線路或網路的問題。技術人員在進行了線路和網路測試後,已重新啟動了數據機訊號。請你驗證相關的服務是否已經恢復正常。如果你的服務已經回復正常,請選擇「服務已回復正常」按鈕,我們將為你取消已預約的上門維修服務。如果你的服務仍未恢復,請選擇「仍需要安排上門維修」按鈕,技術人員將按時上門進行維修。
Push
個個都係到諗,會唔會係個別事件,因為又唔係個個都上唔到網,又或者覺得會唔會係自已router 有問題,新聞又無講
我都係咁,又話訊號連接冇問題,速度冇問題
我都照約佢上黎睇,睇下搞乜
禮禮貌貌同你講唔會有影響 你條弱智仔就衝出嚟串柒柒
打風會影響到條海底電纜 咁你屋企打風個陣冧撚柒咗啦 知唔知海面情況對海底影響基本係0?
得閒出多啲街睇多啲個世界 日日剩係匿喺屋企打機 坐井觀天 話你弱智都驚你嬲
一樣,睇twitch成日睇睇下會停左係度轉圈圈
但屋企睇電視youtube唔會
我約左啦 琴日上完睇左話冇問題 換埋modem 然後嗰晚咪又係繼續出事 dllm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞