[A/i] Backpack Brawl 背囊自走棋

276 回覆
5 Like 1 Dislike
An: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rapidfiregames.backpackbrawl

iOS: https://apps.apple.com/us/app/backpack-brawl/id6479175676

攻略網: https://backpackbrawlpro.com/

探索沉浸式的《背包對決》世界 - 一款充滿活力的庫存管理2D自動戰鬥策略遊戲。

發揮你的策略才智,透過購買和製作強大的物品來取得遊戲成功。不斷擴展你的庫存,增加背包容量,並適應前方的各種挑戰。

位置很重要!將正確的物品放在一起能帶來巨大的差異。聰明地玩,你會取得好成績。

致敬steam果隻Backpack Battle

有多款英雄玩
一開始玩,最緊要計stamina
唔好乜武器都放晒落去
又咁快開新game?
果隻等回體力太耐
基本流程:
1. 買賣物品
2. 放落背囊
3. 自動戰鬥
4. 物品強化
1. 買賣物品
...
同steam果隻有咩分別
你當手機移植版
電話玩始終方便d
點樣可以加多啲格
玩左兩鋪都豬到仆街
對手有好多格
同埋點樣先合到裝?
一開始係要小小時間上手
game內又無乜教學

買背囊就可以加格數

如果無得買背囊或無嘢啱買,可以用1蚊Reroll貨品
如果件裝備可合成,左下會有本書,睇下用咩材料合成

戰鬥前放埋一齊,戰鬥後就會合成
如果睇中件貨,但又無錢買,可以鎖住等下round買

物品擺位相當講究,最好同類放埋一齊
好似食物咁,有加乘作用

某d物品有星星嘅,放啱位就有加乘

呢舊紫色魔法餡餅,相鄰食物會有加乘,同左邊條魚有加乘(有星),但同右邊枝杖就無加乘(無星)
D ITEM點轉方向
下下掉落地下再等佢轉好煩
右手㩒實件item, 左手click一下mon
單人?有無公會,協力元素?
單人

公會未知,有個功能lock咗
幾好玩 禁禁下就過咗成日

但有啲黑咗既物品 打完成場都唔見

係咪唔同角色出唔同裝
好上癮,玩到停唔到
唔同角色出唔同裝

我主力玩火女,最怕遇到對手有棉花糖
新屎坑實係3日香
快d同朕check下係咪有協力成份
自己試玩下咪知
升到綠寶石已經難打
有更新

* Added 8 new items for Nymphedora and 6 new items for Chana.
* Fixed various UI issues.
* Rebalanced multiple items.
想買新角色玩 但啲鑽好少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞