中國僱傭兵幫俄國打擊法西斯 前線作戰卻得不到食物水 受傷被當做逃兵送回前線

43 回覆
38 Like 0 Dislike
俄羅斯人好睇唔起中國人架
明明最歧視最法西斯就係俄佬。
大叫主席萬歲 烏拉衝鋒就得啦 主席保佑無敵
學習三中全會精神可保安全
如果真係當你逃兵就啪咗啦
行到13公里都死唔去,傷極有限啦
一邊幫法西斯打仗,一邊問屋企人拎錢
成件事好撚好笑
佢哋唔諗下自己作用根本係做炮灰,緊係送返上去
賺錢無命洗咁賺嚟做咩
何況雞碎咁少錢
抵啦!
佢地覺得自己為正義而戰㗎
恭喜
前線無咗你點算,你逃離前線即係危害國家安全,督戰隊無綁起你打好俾面。你識打仗嘅咪唔會死囉
想睇fing面 加油
條友好明顯咩係法西斯都唔知
上埋前線比俄佬撚都仲未醒

香港個班 點會起到身
你當人兄弟?人哋當你….
加錢可能可以調去後勤再敗走返莫斯科
起馬執得返條命仔先
俄羅斯拎左你祖國既海參威呀

當你狗咋 7頭
其實我一直覺得呢班大陸仔 去加入俄軍反而是負累

佢地又無料, 又唔識打仗, 又無實戰經驗
俄佬 仲要派槍, 派軍服 , 派食物 比佢地
佢地無實力, 係前線更加唔會有任何戰績, 可能打左咁耐, 都殺唔到一個烏軍

如果我係俄佬 就第一日唔派任何野比佢地, 直接叫佢地衝鋒送死食子彈, 唔洗浪費 軍服/食物先
契哥就嚟輸啦,支那狗仲唔出多啲力?
支那廢架?
又幫法西斯打仗,又打擊法西斯
唔係佢果邊既就係法西斯
日內瓦公約僱傭兵不視為正規軍人,理論上可以就地槍斃。

俄羅斯帝國 在19世紀 1858-1860第二次鴉片戰爭後透過所謂調解中間人 的延後利益,合共奪取了黑龍江以北 ,烏蘇里江以東 大約 一百萬平方公里的 土地 包括海參崴

這樣的陰險掠奪, 真是中國人的朋友?

不過別人要視而不見或 有其他理由推卸,實在可惜。(畢竟大陸1991年已經承認 沒有領土問題,五毛又可以說 只是俄羅斯帝國主義者的銀行為,不過 前老大哥 蘇聯 亦好不了多少)

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/%E7%92%A6%E7%90%BF%E6%A2%9D%E7%B4%84)

璦琿條約
支那人邊到來既自信?
党當你韭菜咋
係咪自己稱自己為僱傭兵?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞