點解去宜家買爆谷入電影院食就係乞衣?

92 回覆
32 Like 401 Dislike
滿心歡喜約咗女女去睇,戲飛已經我俾,佢都無主動話俾翻我錢我,佢話想食爆谷,我就特登去宜家買,先$15蚊,算啦,點知入到場喺背包攞出嚟,比佢話我乞丐🤷🏻‍♂️

都唔知有咩問題,明明同一樣嘢食物,電影院賣50幾60,宜家先$15,竟然因為咁比心愛嘅女仔話我乞丐,好那冤枉😭
因為你唔守規矩
乞食都係賺緊錢,但唔合乎社會規則,正正經經打份工,貢獻社會,穫取報酬咪唔係乞兒。
你又要入場睇戲,又唔肯守規矩,下下走精面以為自己好醒咁,你自己話喇
小朋友/小朋友心態先會為走精面沾沾自喜
正常人會覺得肉酸
Rules are meant to be broken.

你呢啲細蚊仔唔識㗎喇,繼續比心機翻工貢獻社會啦☺️
Rules are meant to be broken.

你呢啲細蚊仔唔識㗎喇,繼續比心機翻工貢獻社會啦☺️
加油,繼續break rules
偷呃拐騙乜都好
自己有著數就得啦
唔好理咩社會規範
不要去暗戀
買開garrett
百五蚊罐
連Garrett popcorn都全線結業
https://lih.kg/3799573

比你條撚樣食到執粒
守規矩

合乎社會規則

agger

香港人去到中囯要守人地中囯人旣規矩
中囯人泥到香港要守我地香港人旣規矩
幫非洲小朋友乞就係善事, 幫自己就乞兒
你幫非洲兒童係破壞緊邊項社會規範
食IKEA爆谷有咩問題?🤷🏻‍♂️
重點不在你我,在於條女覺得有冇問題,你覺得點係無用的
呢條女要唔過,早走早著
影響到人嘅 例如好大味/好大聲/打尖 梗係扺屌

但唔影響人嘅 關人鬼事咩

如果無守得到社會所有規矩,有資格話人自攜食物咩

過馬路時其實係唔可以飲食、打機、講電話、聽歌、傾計(根據道路使用者手則)
地鐡無交收過野
扶手梯齋企唔行, 等等
要入戲院睇就請買戲院爆谷

買宜家爆谷請返屋企搵source online睇, 畀條女睇吓你間已供完私樓仲係咪乞兒
依家連登勁多規矩魔人

口頭禪係 犯法就係犯法
我唔係橙褲巴喎😅
唔知點解,覺得入戲院食爆谷就要買返戲院爆谷,偷運ikea爆谷入去好撚小家
但如果你話想入戲院食薯片,即使戲院有得賣,我都一定會去超級市場買偷運入去
死乞丐!
真金白銀十五大元買,點樣乞呀你老味
以前伯爺帶我去睇戲,嗰時我哋人人咬住碌蔗入場啦,都無人會話你啦
畢竟由細被社教化做一隻隻冇個人意志嘅社會齒輪
唔好話犯唔犯規

你溝女第一次約人就唔好咁寒酸先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞