失戀/感情/壓力問題加油援助區67

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
降低對男朋友期待嘅第一日

想要偏愛 想做唯一
佢俾唔到我 咁我就要學識自私啲
與其等佢慢慢改變 不如改變自己
佢唔似以前咁熱烈咁愛我
咁我就變返以前咁 獨立啲自信啲
降低期待 減少依賴
男朋友(初戀)呢幾個禮拜都好少同我講嘢(long d 佢喺大陸做嘢)我本身覺得冇乜嘢,但佢ig hide咗story唔比我睇仲教埋private,snapchat hide location

我問佢係咪有第二個佢話冇,我問我係咪做咗咩激嬲佢又話冇。

尋日同我講話禮拜日call我,之後我msg佢全部已讀

依家個心好翳好焦慮,咩都做唔到
好奇問 你點知佢hide 左story

Btw 我係你唔會等星期日 我會主動打俾佢

老實講句 佢以上行為都唔似係有d 咩好事
如果係的話 等到星期日只係折磨自己
倒不如快快脆脆傾
解決到就解決 解決唔到咪解脱囉

講真 絕大部份long d 都無乜好結果
除非是但一個第日會搬過去or 返黎嫁姐
如果唔係嘅話 唔通成世神交咩
打比佢係唔會聽

我哋本身plan咗佢11月返嚟香港 2月去韓國+菲律賓 之後4月會開始去澳洲working holiday一年 之後到時再諗

不過佢咁嘅動靜,我估係想飛咗我了。

我份人本身有精神問題,會經常情緒爆炸。但因為long d我覺得係隔咗個電話會好啲,有一個buffer可以比我冷靜咁溝通。

點知佢hide story就係佢本身係日日po story嘅人 但上個禮拜開始一個story都冇 連highlight都冇埋。咁我都9成9肯定

依家個心一直諗住,好想有個人可以傾下,但我冇朋友
會唔會可能真係工作太忙無po 過野渣
如果唔係有確實證據( 例如你地有共同朋友睇到 )
我又覺得唔可以咁肯定佢真係有hide到你嘅

同埋 你地兩個本身個關係係咪都唔係好平衡
感覺上 你個角色好似好被動
你打電話俾佢佢會唔聽
要由佢主導幾時搵你 你就要乖乖地等佢搵你咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞