ipad mini 7 集中討論區(1)新ipad mini 極可能十月發佈!!!

315 回覆
1 Like 6 Dislike
冇邊你點拎嚟用?
可能無改善jelly mon問題,因為好似咩都無改
老實講,我幾驚ipad mini7 會大改轉壞眼oled,畢竟se4傳聞會轉oled,ipad mini7都好大機會,好彩無轉
今次小改款
遲早都會轉oled
唔8GB 點樣AI
如果唔係因為呢樣今年iPhone 16仲係6GB RAM
佢忘記咗Apple同Intel唔同
Apple淨係iCloud同埋App Store都食過世
Intel你唔用真係可以唔用
得返esim其實係咪買wifi版仲好esim唔係好多國家好似香港咁先進個個台都有
其實實體sim有咩優勢?點解esim就要唔買?
我覺得最失望係無改前鏡頭位置
我通常都係Landscape mode FaceTime
如果佢可以整走啫喱芒就好
香港實體sim夠平
Mini都係打直用多
唔改仲好
唔明啲人部mini 咁想要粒 M1 M2 用來做什麼
話明 "pro"motion , 唔係Pro 點會有120hz
如果air 有90hz,pro 肯撚定會人買
利申:就係為左120hz 買左ipad pro 黎上網睇片
軟件層面整返條邊,睇片變全螢幕
唔會無可能
下年電話17講到明會下放120hz
mini8好可能會下放
同埋好可能會出摺機
緊係唔係,冇左nano sim 架
其實真心唔明點解要閹一粒GPU核,不嬲iPad mini同iPhone都係河水不犯井水,mini再勁都唔會影響到iPhone地位,Air直頭俾到M2啦又唔見佢會驚影響到MacBook Air?
可能真係拎嚟清走批次貨A17 Pro,反正iPad mini單層老母板機身又大咁多又唔驚散熱差。
靜靜雞擺上網賣就算,發佈都慳返
可能都預計到被人罵爆呱
因為個樣無變

除非佢整 摺pad 捲pad 無邊pad
ipad mini 6 可以繼續再戰幾年
ipad mini用a系cpu係有原因,咁細粒電邊頂得順m1 cpu?,有測試証實a系cpu都唔頂得幾耐,更何況普通ipad用m系cpu畀人鬧倒水,更何況係mini?
香港啲濕鳩電訊商esim仲洗唔洗每個月加錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞