如果小丑2 今年又贏返幾個奧斯卡獎算唔算大巴大巴車落觀眾同影評人到?

28 回覆
11 Like 12 Dislike
奧斯卡最中意呢類反商業操作,老實講單論電影燈光音效技術呢堆係推到max,今年拎返幾個獎一D都唔奇,到時究竟會成班人走返出黎講其實當初都覺得好睇只係唔敢出聲,定會屌埋奧斯卡一份?諗起就覺得正
標準答案:奧斯卡係左膠左癌,唔啱我地右翼精英口味,遲早玩死自己,你地同我聽住,我唔會再入場睇,最多bt
不願面對本身係一套好電影只係比fans 屌就以為係差片
唔洗如果,呢套唔會拎奧斯卡
有無睇
你肯定?
女人律師,黑人女人心理學家,香港醫生,朱儒証人,基佬監躉
齊曬腳
就係睇完先咁講
咁奧斯卡就名存實亡
已經愈來愈左膠
仲要懶有品味揀d閪戲
年年收視跌遲早冇人理
套戲可能會好似Watchmen咁
唔符合觀眾預期,票房唔得
但之後被認為係劃時代作品,被大量模仿
幾年前個堆好多人都冇睇過啦認真,呢套起碼第一輪叫有一大棚人睇過先,好老實就算你話之前個堆月亮喜歡藍或者不得鳥小姐,主流都唔會中意睇,叫主流客入場一樣會屌住先,根本奧斯卡個定位就唔會係推商業大作
奧斯卡好過遊戲界少少
好唔好呢樣究竟客觀定主觀,好難講
講到你頒咁
奧斯卡多數會黑人優先都真既,但小丑藝術成就之高,今年都未必有對手
年年都話呢個獎個個獎名存實亡,又唔見有第二個獎取代
如果票房大就有獎,marvel一早拎獎拎到傻,本來就唔會for 公眾口味而設
唔係我頒,不過都幾肯定唔會拎到OSCARS,
唔信邪的話 OSCARS 頒個日就推番呢個POST 上黎,睇邊個鞭邊個屍
正解喎,講真oscar 年年提名個堆片,有幾多套真係「香港主流」有睇過?咪又係得小貓三幾間戲院上,多數就油麻地
到時有獎你都唔會點架啦
唔一定得獎,不過有把握提名
真係拎獎咪隨便鞭我屍
但一個獎都無我就一定堆番呢個POST 出黎鞭
agree, 點都會有提名,但拎唔拎獎就要睇對手
最佳音樂個類有提名唔出奇
何必同樓主呢種人鬥氣,就算有獎呢種人可能都唔記得呢個post,根本都係一時過口癮
奧斯卡最佳影片得獎作
奧本海默憑老蘭,Cillian Murphy同RDJ光環
老母多元宇宙夠創意
再之前心之旋律,浪跡天地,有幾多人聽過同有入場?
電影業玩左膠,自己都搞到息微啦
仲想要多個頒獎禮取代
自我收皮就有份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞