《三五成群》「神仙B」蔡堅成西沙路撞死公牛 獨家回應:意外一次都覺得多,我到而家都瞓唔著

73 回覆
54 Like 9 Dislike

蔡堅成

《三五成群》中,神仙B同大王「相遇」嘅戲份成為經典

昨晚(3日)馬鞍山西沙路發生牛隻被撞斃車禍,據了解,涉事司機名為蔡堅成,亦曾演出電影《三五成群》,因演出「神仙B」而廣為人識。今日(4日)Yahoo娛樂圈向蔡堅成了解事件,他表示:「昨天才放生隻老鼠🐁!但係隻牛就☹️⋯⋯我都唔想」並分享自己放生老鼠的照......

蔡堅成發送照片,表示自己已放生老鼠「自求多福」。

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E3%80%8A%E4%B8%89%E4%BA%94%E6%88%90%E7%BE%A4%E3%80%8B%E3%80%8C%E7%A5%9E%E4%BB%99b%E3%80%8D%E8%94%A1%E5%A0%85%E6%88%90%E8%A5%BF%E6%B2%99%E8%B7%AF%E6%92%9E%E6%AD%BB%E5%85%AC%E7%89%9B-%E7%8D%A8%E5%AE%B6%E5%9B%9E%E6%87%89%EF%BC%9A%E6%84%8F%E5%A4%96%E4%B8%80%E6%AC%A1%E9%83%BD%E8%A6%BA%E5%BE%97%E5%A4%9A%EF%BC%8C%E6%88%91%E5%88%B0%E8%80%8C%E5%AE%B6%E9%83%BD%E7%9E%93%E5%94%94%E8%91%97-075540177.html?feature.socialseeding=social
戒牛啦
下,連登仔好鍾意神仙B架WOR

睇下連登仔今次幫邊面
放生老鼠增加政府工作多得你唔少
十二生肖 今晚打老虎
叫佢慳D啦dc9
大直路燈光夠 牛又唔行得快
行開西沙都知有牛要小心,喺要再慢駛
撞到咁起碼60-70kmh

根本就避得開,根本就唔喺意外

你訓唔著好大件事?!隻牛連命都無埋呀
三五成群,無個好人
真一陷家彥剷

原來仲要無落charge
咁佢係放上山

唔覺得佢有錯喎
咁我養一堆蚊放係你屋企後山
殺蝸牛都虐畜 而家殺老鼠會唔會被告虐畜?
放生老鼠根本係仆街行為
身份係"渣的士"嗰一刻大眾已經判咗佢刑
講乜都冇用
想幫都幫唔到
Ching 你夾9硬左少少喎

佢就掉一隻過去

係咪個山頭由0老鼠衍生到無限隻先

你就專9登養一堆

同埋我後山無蚊咩 你放咪放

At the end d蚊咪又會返返balance 個位
城市老鼠有病菌
你放到郊野咪搞到野生動物奶嘢囉
老鼠同害蟲係同類
都係社會問題

你老竇冇落射落海
真係大錯特錯
dc9 响香港算唔算特權人士?
聽日打老虎
死雞撐飯蓋
等等先

想問下今時今日既連登係做咩事

無咩邏輯都算 係咪常識都無埋

香港呢家好大咩

老鼠係食物鏈以外既咩 外來物種黎架?

姐係香港D雀呀係唔食老鼠既

咁多年黎都無城市老鼠同過野生動物有接觸

如果唔係香港野生動物一早絕晒種

放隻老鼠可以講到生化危機 世界末日

係做乜鳩
無啦啦人身攻擊

連登仔果然係社會賢達世界精英
佢講到郊野無菌咁住錦田算唔算城市,隔離就係郊野
個問題都係你度
好地地同連登仔講道理
你啱

一語中dick
撞倒人就話拉佢,撞到動物,仲要警方已經知道,唔存在知情不報,用咩理據檢控佢?
佢駕駛態度一定有問題,但奈何現時法例冇邊一條可以起訴佢
連登仔:全世界應該一出世就要着Level A Hazmat Suit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞