多倫多一餐館外,3000人印度人排隊應徵服務員,加拿大人震驚

135 回覆
102 Like 7 Dislike
兩睇
加拿大Bay Street金融區,相當於香港中環置地一帶,都好多包頭大企業高層
當然呢批一般都二代或以下,晌加拿大出生成長,除人種外其實土生土長
想知段片講緊英文定印文
好撚驚同以前係英國讀機械工程時個印度佬同孟加拉佬做 project

仆佢個街分配好晒啲野永遠做唔到,一味吹水同搵個理由推比你做,結果我用番以前做慣 project 同 business 既經驗,logging 自己所有 work process 再當阿 sir 係我 super 咁 report project 去自己維持自己個分數

最後得我以較理想既成績過到骨,佢地就中間以下

如果真係公司做生意或做事 partner 佢地?死得蕉啦
都係一樣咁衰

佢地係好興推捨責任「呢單野唔係我跟開」再作一堆故仔「今次我真係愛莫能助」

屌我地個面淋檔係影響全區 revenue,我先唔計上至 regional 所有 M 既 B 仔,下至一般街 sales 既 performance 都食晒屎,所以先會 director 都出黎屌鳩佢地

印度佬 it support,數到有較好結果既反而係 microsoft 既,至少我齊料打上去都 solve 到問題,反而 apple 既試過我老細部 iphone 係加晒 applecare plus 都夠薑同我講話香港係無 apple care,食屎啦
呢堆印度味弱好多

例如前英國首相其實英國過英國人,又伊頓又牛劍
Totally agree
印度人基本上係食屎狗嚟
咖哩味餐館
移加撚值得擁有
果d所謂既高學歷印度人,有好多都係買學歷之後過黎

到真係請左之後,係連電腦都唔識用

(唔好問我點解知)
返印度,隨時每日要去貧民區,啲垃圾山度執垃圾
IT專才月薪 = 10萬盧布 = 9242.70
水原千鶴走咗去荷蘭
加拿大呢啲真係好難搞
都唔知點生存
見工見到印度HR已經知收得皮
聽又難聽 電話聽仲難聽
仲要9成係請返印度狗
蝻蛔蟔蝤

世界四大毒瘤
佢地全部用人為親,自大而且無能,無禮貌
唔係一個兩個,而係全部都係,
中過伏嘅人唔少,大家都知。

根本就係社會毒瘤,
只係外國行大愛包容送身份證福利,
佢地先可以繼續存在,但長遠始終係社會問題。
Town of armpit
好快淪陷 Mississauga
支那同北韓呢啲仲衰過印度嘅地方
咪冇印度人囉
真心講,支那好過印度
你估BROWNTON呢個名流架.

無必要呢區係一定唔會去, 成斑人揸車好似生番咁.
上面咁多人都冇人提
阿叉下令驅逐其他人種
因為得印度candidate聽得明HR問乜
嚟加拿大果堆好多都係低種姓 靠賣鄉下塊地借錢嚟加拿大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞