【十月新番】【動畫】膽大黨 / DAN DA DAN

359 回覆
79 Like 3 Dislike
黑白色既動畫原來都可以好正
第一集明明好有趣
今集做唔返個感覺,變左普通戰鬥番咁
究竟主角是沒了賓周還是蛋蛋?
蛋蛋
婆婆要蛋蛋
外星人要香蕉

蛋冇咗
蕉仲喺度
黨大膽
唔係呀,呢一刻係乜都無哂
睇完依集真係有啲擔心
明明啲畫面做得咁好 依場應該可以打得好爽
但出到黎好似冇乜緊張感 懷疑係節奏出左事
同埋男女主啲互動都好flat咁 冇睇漫畫果陣會心微笑感覺
第一集佢地通電話雙線行車一個去et一個去捉鬼勁好feel畫面又超緊張刺激真心正,加埋最尾高倉健+爆炸果下勁正
今集極速跌watt,打緊都覺得唔夠緊張
呢隻外星人2打6黎姐
留翻啲經費比後面好過啦
呢集單純用嚟交代佢地能力
之後會正常返啦
依個就係我最擔心個位
如果係因為budget問題畫面打折扣出黎效果差左我可以接受
但你睇到啲畫面係勁靚架啵 同埋啲打鬥shot都冇問題一定唔差先 所以先驚係咪導演功力問題
之後
對高速婆婆
場大戰應該節奏會回復番
利申:之前睇過流出左既第4集
我都睇咗六集,其實第五集全集日常係我觀感上最驚喜嘅一集,成集個戀愛感做得超好,就好似你專登嚟睇佢點樣還原啲打鬥跨頁,點知佢連日常戀愛都做得咁出色,紅是一定紅的、第七集應該會係神回。
第7集我都好期待動畫化個效果點還原(甚至超越?)到原作漫畫回憶神回
第2集臨尾女主反cup果段台詞勁似jojo
連處刑曲都有
聲優neta黎講上集係路飛咬甩索隆條J
應該係因為想將第二集結尾停係打完相撲星人,所以後半明顯拉長咗

相撲星人由11分半開始現身
然後開始主角兩人被追同時要維持壓制詛咒,呢個狀態去到14分半先有轉變(主角提議變身)
正常黎講呢度就開始收尾,變身(帶起觀眾情緒)->反擊(高潮)->完結
但中途主角都係打唔過,又返去 逃走+壓制詛咒既既狀態,個高潮去到一半突然停咗落黎
18分左右兩人聯手將呢個情況再loop一次
20分先係真正既逆轉收尾
唔係就係講第一集男女主對果3隻外星人出手咋咩本身可能應承左外星人去到佢地地頭既地球人都可以比佢地做實驗品 只要人無事洗記憶送返地球就得

利申純動畫黨
劇透嗰啲加密得唔得
套作品優點應是場面風格之間快速轉換 中間插短期戰鬥加搞笑 但我諗呢集最主要想鋪主角能力 所以係呢個位dup左 變左經典少年漫
冇應承過呀
女主take care男主
男主笑鳩女主轉頭
女主:吓??!!
假如俾ufo做動畫有冇機會爆紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞