西沙路有牛慘被的士撞飛重傷 坐在路中心喘氣流淚

177 回覆
35 Like 97 Dislike
牛咁大隻都見唔撚到
撞到其他嘢就係有問題架啦
點解要分撞到人定動物
第60個reply先見到呢篇
cls 咁大隻牛都睇唔到,平時啲人佢都唔會睇得到啦
真係牛乸咁大隻都睇唔到
平時慣咗篤油啲人驚會避,今次隻牛唔識就撞咗
唔小心負評左
以連登仔車撚嘅邏輯嚟講的確係(可能根本係冇車嘅中學雞)
呢隻牛都係路權撚嚟
咁咪慢慢揸
唔通條路好撚黑有人衝出黎你又撞鳩佢
如果真係黑到咁就要轉高燈啦 … 有對頭先縮 …
牛已經係行得慢,唔係外國啲袋鼠呀鹿咁跳出黎,咁都撞根本係好有問題,換著係人都會照撞死
講緊咁撚大隻牛都睇唔到撞上去呀弱智仔
平時我都係撞死啲牛先再食
巴打好勁,咁都俾你察覺到
好強嘅摩擦力
食屎狗
哎呀
隻牛好young咋
Yes!勁過「高達駕駛艙」
下。。老老豆豆 同袋都有可能
廢事跟車太貼
所以過馬路如果見到dc9
就算綠燈都停一停望一望佢
班撚樣真係盲
原來真係會流淚
原來係神仙B
原來係神仙B
對樣都幾明顯 rip
2022年8月12日,一輛Tesla電動車沿馬鞍山西沙路往沙田方向行駛,駛至近井頭村對開時,疑越過對面線、與一輛駛往西貢之的士迎頭相撞。意外中,蔡姓司機報稱胸痛,需由救護車送往威爾斯親王醫院治理,所幸並無大礙[17]。警方則為溫姓(47歲)Tesla男司機進行酒精呼氣測試,結果證實超標,以涉嫌「酒後駕駛」將他拘捕,並將他帶返馬鞍山警署,他已獲准保釋候查,須於月上旬向警方報到[18]。

翌日(13日),傳媒工作者兼Youtuber黃亦彤(希比/HEBE)於Facebook中證實,事件中受傷的58歲的士司機,正是「神仙B」[19]。希比又引述蔡堅成指,車禍後Tesla司機曾提出賠償了事,惟蔡堅持報警處理,又指自己肋骨被撞到,右手麻痹及感到痛楚,要留院作詳細檢查。此事件成為當月連登討論區的熱門話題之一,更令其當年1月中接受希比訪問的影片得而「翻炒」[20]。

警方表示,本周四(3日)傍晚6時55分,一輛的士沿西沙路往馬鞍山方向行駛,駛至西沙豪園對開時,一隻牛懷疑街出馬路,的士收掣不及將牛撞傷,警方、漁護署和愛協到場,牛隻最終死亡,由食環署檢走遺體,61歲蔡姓男司機和乘客則沒有受傷。

原文網址: 有片|西沙路公牛遭猛撞慘死 披血流淚街坊痛哭 綠的車頭變廢鐵 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1063088?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

唉。。。。的確係佢

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞